Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Állatrendészeti Hivatal Téma: Háziállat menni külföld

Szerző Üzenet
Téma: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.21. 22:29 
Rágcsafüggő

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Patkány
Na most egy jó nagyot fogok kérdezni:

MI KELL AHHOZ, HOGY PERRY VELEM JÖHESSEN KÜLFÖLDIÁBA? (Járműtől függetlenül)
Erre várom a tapasztaltak válaszait.

és

MI KELL AHHOZ, HOGY PERRY VELEM JÖHESSEN FINNORSZÁGBA REPÜLŐVEL?
Ez a húzós kérdés. Félek a megoldás /ha van/ túl bonyolult lenne, azzal meg nem akarom őt terhelni, de ௌைஔoஇottul nem szeretnék 4 hónapot külön lenni tőle... :S

cece

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 08:08 
Tehetséges fórumozó

Állattartói státusz: Tenyésztő
Kisállat: Macska
cece: konkrétumot nem tudok, csak annyit tanácsként, hogy kérdezz meg egy hatósági állatorvost, neki tudnia kell. Valószínűleg kérni fognak egy hatósági igazolást, hogy nem beteg. Azt tudom, hogy - legalábbis régebben - kutyáknál kellett a veszettség elleni, kölyköknél pedig a kombinált, legjobb volt útlevéllel, de a sima lapos igazolást is elfogadták. Unión belül és kívül más a szabályozás, pl. szerbeknél (főleg vissza) kérik a titert is, de nem hinném, hogy a hobbipatkánynál is.
Repülőn gondolom csomagként kell feladnod, ezért valamilyen kirághatatlan szállító javasolt, de ha szerencséd van, akkor kézipoggyászként felviheted (egyik ismerősöm így vitte ki a görényét). A karanténtörvényt is meg tudják mondani a dokinál, esetleg a reptéren is tudnak felvilágosítást adni.
Egy szó mint száz, legjobb, ha a hatósági állatorvost kérdezed meg az adott ország aktuális törvénykezéseiről.

kichy

- kichyke -
http://kedvencemboltja.hu/

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 11:20 
Rágcsafüggő

Köszönöm!
De hol találok ilyen hatósági állatorvost? :D Nem is hallottam még ilyenről.. :S

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 11:32 
Rágcsafüggő

Különben ennyit találtam konkrétan Finnországra vonatkozólag, de itt szó sincs patkányokról. Mindig csak a kutyák, macskák, vadászgörik...

{USERNAME}: Finnország esetében eltérés az általános EU-s gyakorlattól, hogy veszettség ellen oltatlan fiatal állatokat nem engednek be az országba, és megkövetelik a beutazás előtti Echinococcus elleni féregtelenítő kezelést is (hasonlóan Svédországhoz. Lásd 2. pont). Amennyiben az 1 évesnél idősebb állatot Finnországban oltották veszettség ellen, ennek az oltásnak az érvényessége 2 év!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 11:45 
Rendvédelmi Szerv

Kisállat: Vegyes
cecelegy: Különben ennyit találtam konkrétan Finnországra vonatkozólag, de itt szó sincs patkányokról. Mindig csak a kutyák, macskák, vadászgörik...

{USERNAME}: Finnország esetében eltérés az általános EU-s gyakorlattól, hogy veszettség ellen oltatlan fiatal állatokat nem engednek be az országba, és megkövetelik a beutazás előtti Echinococcus elleni féregtelenítő kezelést is (hasonlóan Svédországhoz. Lásd 2. pont). Amennyiben az 1 évesnél idősebb állatot Finnországban oltották veszettség ellen, ennek az oltásnak az érvényessége 2 év!

http://petpassport.hu/ - ezt olvasgasd a kedvtelésből tartott Perrry-ről ;)

"? - Hogyan lehet állatútlevélhez hozzájutni?

! - Az állatútlevelet - ellentétben a lakosság számára készült útlevéllel - nem az önkormányzatok okmányirodáiban, hanem az állatorvosoknál lehet igényelni. Az állatútlevél kiállítására minden olyan állatorvos jogosult, aki rendelkezik az illetékes állategészségügyi hatóságtól az ebek veszettség elleni védőoltásának végzésére vonatkozó engedéllyel. Az állatútlevél sorszámozott szigorú számadású okirat, melyet a jogosult állatorvosok a Magyar Állatorvosi Kamarától szereznek be."

Ricanta
http://ricanta.gportal.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 11:46 
Hivatalos Sötét Lovag

Guglizd be hogy hatósági állatorvos, meg a lakhelyed.
Nekem így kiadott egy rakatot

Semmi sincs hátra, csak előre.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:04 
Rágcsa Ezredes

Ricanta: http://petpassport.hu/ - ezt olvasgasd a kedvtelésből tartott Perrry-ről ;)

"? - Hogyan lehet állatútlevélhez hozzájutni?

! - Az állatútlevelet - ellentétben a lakosság számára készült útlevéllel - nem az önkormányzatok okmányirodáiban, hanem az állatorvosoknál lehet igényelni. Az állatútlevél kiállítására minden olyan állatorvos jogosult, aki rendelkezik az illetékes állategészségügyi hatóságtól az ebek veszettség elleni védőoltásának végzésére vonatkozó engedéllyel. Az állatútlevél sorszámozott szigorú számadású okirat, melyet a jogosult állatorvosok a Magyar Állatorvosi Kamarától szereznek be."

patinak nem jár útlevél, csak görénynek kutyának, macskának. mi is ezért vagyunk meglőve és megyünk Angolhonba csak a csajok ideje után, pedig vinném őket. De ha még a szomszédos országokba be is lehet vinni a patit, az angolok persze mások, mert ők szigetország és juj, még patit se, mert veszett lehet, vagy atkás vagy bármi... és nagyon nem is engednek be kutyán, macskán, görényen kívül mást. Úgy tudom viszont nem szigetország eu-s országokba - tehát Anglián kívül XD - gond nélkül lehet vinni állatott, csak egy orvosi igazolás kell róla, h az állat egészséges, de kérdezed meg a dokidat!

Zöld gitár :P :D/Én a vérfarkasokkal vagyok!*/AC: Dave, gyere ugorjunk ki a kertbe, összecsapok pár fotót az albumra! DG: Így ebben a szakadt pólóban? AC: Naná, mindegy ezekenek!/*Na meg a Halálfalókkal!/Tejminátoj!!!!!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:11 
Hivatalos Sötét Lovag

Vagy inkább a patijának a dokiját :mrgreen:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:12 
Rendvédelmi Szerv

Sztalker: Vagy inkább a patijának a dokiját :mrgreen:

vagy Perrynek a dokiját :D :lol: - de asszem mind egyről beszélünk :)

Ricanta
http://ricanta.gportal.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:13 
Rágcsa Ezredes

Ricanta:
Sztalker: Vagy inkább a patijának a dokiját :mrgreen:

vagy Perrynek a dokiját :D :lol: - de asszem mind egyről beszélünk :)

cecelegy Perry patijának a dokiját :lol: :lol: jahm és nem árt megkérdezni a finn nagykövetséget, h mi a helyzet a patikkal, mert róluk, mint írtad, nem írnak :?

Zöld gitár :P :D/Én a vérfarkasokkal vagyok!*/AC: Dave, gyere ugorjunk ki a kertbe, összecsapok pár fotót az albumra! DG: Így ebben a szakadt pólóban? AC: Naná, mindegy ezekenek!/*Na meg a Halálfalókkal!/Tejminátoj!!!!!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:15 
Rágcsafüggő

Köszönöm!
Menet közben én is okosodtam, felhívtam 1-2 itteni állatorvost, nagy nehezen az egyik hajlandó is volt szóba állni velem, de ő meg nem tűnt nagy rodent-szakértőnek, aztán lehet nem bíznám rá Perryt.... :D Aszondja: Hát elég kicsi az a patkány, nem tudom, hogy tudnánk a bűre alá belűni a csippet, meg hát tudja maga mekkora az a tű?...
Na mondom, köszi :D
Szóval amit nem egészen értek:
-Minek kéne patkányt veszettség ellen beoltani?
-Akkor az útlevél valóban helyettesíti-e a csippet?
és még annyi, hogy azt továbbra sem tudom, hogy a Repülőztetés hogy működhetne, de majd megkérdezem az erlájnszékat, mert gondolom az rajtuk múlik leginkább...
jaésigen persze majd a finneknek is írok e-mailt vagy valamit.

cece

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cecelegy 2009.10.22. 12:16-kor.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:15 
Rodentológus

:mrgreen: :lol:
bemenjek, megkérdezzem?
arrafelé lakom(mmint a nagykövetség felé)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:18 
Rágcsafüggő

Saarloos: :mrgreen: :lol:
bemenjek, megkérdezzem?
arrafelé lakom(mmint a nagykövetség felé)

Az biztos, hogy sokat segítenél!
Addig is hallgatunk Perryvel egy kis Finn öldmeganyád metál zenét, hogy szokja a hangulatot. :D
Meg begőzölüm a lenti kb 3 négyzetméteres tusolónkat szaunának, aztán meg hempereghet egyet a mélyhűtőben. :D

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:24 
Rágcsa Ezredes

cecelegy: -Akkor az útlevél valóban helyettesíti-e a csippet?

mondom h, patinak nem állítanak ki útlevelet - az én állatorvosom ezt mondta, mert nem kell veszettség ellen oltani és chipezni se ;-)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:33 
Rágcsafüggő

Hmm, bízok benne, hogy neked van igazad! Most azt mondták, hogy telefonáljak újra fél óra múlva a Finn nagykövetnek :lol: :C ... :D Akkor majd minden kiderül (remélhetőleg) ;)

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Patkányos csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 12:48 
Rodentológus

Hali!

Patkánynak, rágcsának nem kell chip, se útlevél, csak macskának, kutyának és vadászgörénynek.
Angol honba szigorú szabályok vonatkoznak a fentebbi állatok bevitelét illetően (titervizsgálat, több hónapos várakozási idő utána, stb.) De! Mint említettem, ezek csak kutyára, macskára, görényre vonatkoznak.
Ha kocsival utazik valaki, akkor a rágcsálók közül fejenként 5 darabot nyugodtan magával vihet az EU-n belül mindenféle papír nélkül. Sőt, akár Angliába is! (most mesélte tenyésztő ismerősöm, hogy pár hónapja nyulat és mongit vittek Angliába minden gond nélkül). A repülős dolog megbonyolíthatja a dolgokat. De tényleg az a legegyszerűbb, ha utánakérdezel a nagykövetségen.

http://www.mongolfutoeger.fw.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.22. 13:36 
Rágcsafüggő

Köszönöm szépen!

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.26. 19:51 
Rágcsafüggő

Megérdeklődtem a dolgot még ugye múlt héten a Finn nagykövetségen. Mármint telefonon.
A kérdésre, hogy mi kell, hogy kivihessem, e-mailben tudott válaszolni:

Tisztelt Uram!

Amennyiben Magyarországról közvetlenül Finnországba viszi rágcsálót - beleértve a patkányt - nem kereskedelmi céllal,akkor
semmilyen engedélyre, oltásra, stb. nincsen szükség.
Bôvebb információk a http://www.evira.fi/portal/en/animals_and_health/import_and_export/ oldalakon.

Üdvözlettel,

Garai Szilvia
Finn Nagykövetség
Budapest

Szóval ez a biztos!

De még majd beszélnem kell a repülős bandával is, mert ahogy én tudom a WIZZ-nél pl. nincs állatszállítás, de amennyi infót állatutaztatásról találtam, nem kizárt, hogy patkányokra semmi nem vonatkozik, mert egyszerűen, ami nem kutya, macska meg görény, az el van felejtve...

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.26. 20:50 
Ismerős arc

cecelegy: Megérdeklődtem a dolgot még ugye múlt héten a Finn nagykövetségen. Mármint telefonon.
A kérdésre, hogy mi kell, hogy kivihessem, e-mailben tudott válaszolni:

Tisztelt Uram!

Amennyiben Magyarországról közvetlenül Finnországba viszi rágcsálót - beleértve a patkányt - nem kereskedelmi céllal,akkor
semmilyen engedélyre, oltásra, stb. nincsen szükség.
Bôvebb információk a http://www.evira.fi/portal/en/animals_and_health/import_and_export/ oldalakon.

Üdvözlettel,

Garai Szilvia
Finn Nagykövetség
Budapest

Szóval ez a biztos!

De még majd beszélnem kell a repülős bandával is, mert ahogy én tudom a WIZZ-nél pl. nincs állatszállítás, de amennyi infót állatutaztatásról találtam, nem kizárt, hogy patkányokra semmi nem vonatkozik, mert egyszerűen, ami nem kutya, macska meg görény, az el van felejtve...

Szerintem ha a finneknél nincs semmilyen kritérium, akkor a gépre is felengednek szállítóval. Azt érdeklődd meg - nem tudom pontosan mit kérdeztél, amire ez a válasz érkezett -, hogy milyen szállítóban viheted az állatot, mert azt sok helyen megszabják. Ugyanis én semilyen feltétel mellett nem raknék patkányt a "csomagtérbe" gépen, még ha lenne rá lehetőség akkor sem. (Vagy nem ezt értetted állatszállítás alatt? :STABRE )
Ellenben olyan méretű szállító ami befér az ülés alá, elvileg jó. Így lehet pl macskát is vinni a gépen. És a patkány mégcsak nem is hangoskodik :mrgreen:

Matrica.
"Nagyon tapadós". :D

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.27. 21:22 
Rágcsafüggő

matrica:
Szerintem ha a finneknél nincs semmilyen kritérium, akkor a gépre is felengednek szállítóval. Azt érdeklődd meg - nem tudom pontosan mit kérdeztél, amire ez a válasz érkezett -, hogy milyen szállítóban viheted az állatot, mert azt sok helyen megszabják. Ugyanis én semilyen feltétel mellett nem raknék patkányt a "csomagtérbe" gépen, még ha lenne rá lehetőség akkor sem. (Vagy nem ezt értetted állatszállítás alatt? :STABRE )
Ellenben olyan méretű szállító ami befér az ülés alá, elvileg jó. Így lehet pl macskát is vinni a gépen. És a patkány mégcsak nem is hangoskodik :mrgreen:

ÓÓÓÓÓÓÓÓ, dehogy raknám a csomagtérbe!!!!!
Csak velem! Sőt, Perrynek veszünk repülőjegyet, így legalább tudjuk, hogy én tuti elférek egy ülésen. :D Meg nekem nem is kell külön szállító... :D

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.28. 21:01 
Hivatalos Sötét Lovag

Szerintem elég lenne Perrynek egy jegy te meg mehetnél a szállítóba hátra a csomagtérbe ( a közjó érdekében ) :mrgreen:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.10.29. 22:28 
Rágcsafüggő

Sztalker: Szerintem elég lenne Perrynek egy jegy te meg mehetnél a szállítóba hátra a csomagtérbe ( a közjó érdekében ) :mrgreen:

Talán mindenkinek az lenne a legjobb :D :C

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.11. 19:32 
Rágcsafüggő

Nos, sajnálatos módon, a dolog úgy fest, hogy valszeg Perry nem tud velem jönni Finnországba... :'(

A helyzet a következő:

Ami mindenkit érinthet:
A Malév járatain rágcsáló az utastérben nem utazhat, (merthogy ugye elrágják a vezetékeket... vicc...) a csomagtérben engedik a kutyát, macskát, görényt, hogy rágcsáló mehet-e oda, erről még majd most kapok infót a napokban... No de, hogy még jobban elkeseredjek, kiderült, hogy még ha esetleg a csomagtérbe engednék is, hogy utazzon rágcsa, megtudtam, hogy ott általában 10 C° alatti hőmérséklet van. Mármint gondolom repülés közben, na de nekünk pont az számit...

Szóval, szinte lehetetlen dolog, hogy velem jöjjön... :(

Tökre megörültem, mikor kiderült, hogy mindenféle papir meg oltás meg karantén nélkül mehet külföldre, erreföl ledugnak a torkomon egy ilyet... :S

:( :( :( :-( :-( :cry: :cry: :cry: :| :| :'( :'( :'(

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.11. 20:35 
Rágcsa Ezredes

cecelegy: Nos, sajnálatos módon, a dolog úgy fest, hogy valszeg Perry nem tud velem jönni Finnországba... :'(

A helyzet a következő:

Ami mindenkit érinthet:
A Malév járatain rágcsáló az utastérben nem utazhat, (merthogy ugye elrágják a vezetékeket... vicc...) a csomagtérben engedik a kutyát, macskát, görényt, hogy rágcsáló mehet-e oda, erről még majd most kapok infót a napokban... No de, hogy még jobban elkeseredjek, kiderült, hogy még ha esetleg a csomagtérbe engednék is, hogy utazzon rágcsa, megtudtam, hogy ott általában 10 C° alatti hőmérséklet van. Mármint gondolom repülés közben, na de nekünk pont az számit...

Szóval, szinte lehetetlen dolog, hogy velem jöjjön... :(

Tökre megörültem, mikor kiderült, hogy mindenféle papir meg oltás meg karantén nélkül mehet külföldre, erreföl ledugnak a torkomon egy ilyet... :S

:( :( :( :-( :-( :cry: :cry: :cry: :| :| :'( :'( :'(

Ezt jó tudni! :O

Autó esetleg? Közben csomó más szép országot is látsz :D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.12. 11:07 
Rágcsafüggő

Ha lenne egy megbizható autóm, jogositványom, meg egy rakat felesleges pénzem, akkor hidd el, hogy autóval mennék. De ezen feltételek közül elég, ha csak egy nem valósul meg és ugrik a dolog. Az én esetemben meg mindjárt mind a hárommal gondok vannak... :)

cece

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.26. 12:25 
Rágcsa Kapitány

cecelegy: No de, hogy még jobban elkeseredjek, kiderült, hogy még ha esetleg a csomagtérbe engednék is, hogy utazzon rágcsa, megtudtam, hogy ott általában 10 C° alatti hőmérséklet van. Mármint gondolom repülés közben, na de nekünk pont az számit...

Nem tudsz alárakni valami melegítős dolgot (régen árultak ilyen ruha alá valókat, amikből jön a meleg, biztos van még hasonló cucc, csak a nevét nem tudom), meg jól bebugyolálni? A szállítót kibéleled hungarocellel (aztán jól elzárod, hogy ne rágja ki), beleteszel hat kiló elkopott gyapjúzoknit vagy valami... Tutibiztos, hogy utaztatnak ilyen kicsi állatokat mások is, nem hiszem, hogy nem lehet megoldani.
Ez kb. olyan, mintha télen vinnéd valahova a városon keresztül, akkor sincs melegebb. Nem tudom, hány óra az út, de biztos be lehet úgy biztosítani, hogy ne fagyjon meg útközben. Még tesztelheted is, kirakod az erkélyre teljes felszerelésben, és sűrűn megnézed, mi a helyzet, nem kell a véletlenre bízni.
Ki van zárva, hogy ezt ne lehessen megoldani. Mások is visznek rágcsálókat repülőn, ez teljesen biztos.

Tüskevár
Sünblog

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.26. 13:26 
Rodentológus

Melegvizes palack?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.27. 16:43 
Hivatalos Sötét Lovag

vagy jó kis házipálesz, olajradiátor és egy rakat férfimagazin az útra :mrgreen:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.01. 02:19 
Rágcsa Kapitány

Kisállat: Nincs
Írtam egy mailt a MALÉVnak,amelyben illedelmesen megkérdeztem,milyen körülmények között lehetne csíkosmókust repülőztetni.Nos a következő választ kaptam:Tisztelt Ügyfelünk,

Köszönjük ügyfélszolgálatunkhoz címzett levelét. Kérésére tájékoztatjuk, hogy
sajnos a fedélzeten csak kutya és macska szálítható. A két város között
viszonylag rövid a repülési idő (1,5 óra). A gép gyomrában 10 fok van.

Mennyiből veszélyesebb egy 120grammos mókus a kutyánál macskánál,aki senem támad,még zajt sem csinál..Amúgy annyit én is tudok hogy hány fok van a raktérben,hát üljön ott 1,5 órát a válasz írója :R

BENI

Vissza a tetejére

Téma: Re: Háziállat menni külföld   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.01. 19:21 
Megszállott

Kisállat: Hörcsög
Szia!

Elvileg a fedélzetre azért sem engedik fel,mert ha egy kutya-macska kiszökik,viszonylag könnyen megtalálható.Egy rágcsa már nehezebb ügy...
A kiskutyákat ha csomagtérben utaztatják,a szállítóboxot kívülről három oldalról és alul-felül hungarocell lappal szígetelik,kartonnal beborítják.Az elején csak annyi nyílást hagynak,hogy jusson elég friss levegő.Alájuk polár takarót és nagy méretű melegvizes tartályt-olcsóbb a zselés jégakku és szuperül sokáig meleg-helyeznek.2-3 óra alatt sem hül ki a box így,a 8 hetes pici kölykök is könnyen fáznak.
Szerintem ilyen "csomagolásban" neki sem lenne semmi baja.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatrendészeti Hivatal

A fórumot jelenleg MSN [Bot] és 1 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.