Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Patkányok Téma: Betegség - Ápolás

Szerző Üzenet
Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 22:56 
Rágcsálódó

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Vegyes
Hallottatok már olyat,hogy egy patinak lehet epilepsziája??Ma vettem észre,hogy rángatózik szegényem kb fél percig aztán mintha mi sem történt volna...(Megkérdeztem egy állatorvost,szerinte az lehet-szerintem nagyon hasonlít az emberi epilepsziára már amennyi rohamot volt szerencsém látni)Nos??

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 19:50 
Tehetséges fórumozó

Ephelis: Hallottatok már olyat,hogy egy patinak lehet epilepsziája??Ma vettem észre,hogy rángatózik szegényem kb fél percig aztán mintha mi sem történt volna...(Megkérdeztem egy állatorvost,szerinte az lehet-szerintem nagyon hasonlít az emberi epilepsziára már amennyi rohamot volt szerencsém látni)Nos??

Háááááááát...Nekem már ismerős, nálunk Motyikánál volt ilyen, ő ilyenkor remegett és a földhöz szorította a fejét, időnként pedig féloldalra vetette magát. Rá pár hétre szegényke elpusztult.
Remélem Ti nem jártok így!!!

A patkány ritka intelligens állat. Szinte mindent túlél. Nem úgy, mint az ember. Az sajátmagát sem éli túl.

Lina

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.10. 16:59 
Rágcsafüggő

Kisállat: Patkány
Ephelis: Hallottatok már olyat,hogy egy patinak lehet epilepsziája??Ma vettem észre,hogy rángatózik szegényem kb fél percig aztán mintha mi sem történt volna...(Megkérdeztem egy állatorvost,szerinte az lehet-szerintem nagyon hasonlít az emberi epilepsziára már amennyi rohamot volt szerencsém látni)Nos??

szia sajnos nagyon is lehet! :(
tudod a legtöbb tenyésztő hiába mondja h náluk nincs beltenyészet akkor is van hogy testvérek között lesz gyerek.. és őket is ugyan úgy eladják pedig szerencsétlenek eléggé nyomorékok lesznek, rövid életűek, sok sok betegséggel :( sajnos ha tényleg ilyen rohamai vannak egyszer begörcsöl egyszer a szíve és sajnos örök búzamezőkre vándor piciny lelke :(

... és akkor az oroszlán beleszeretett a bárányba...

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.16. 00:20 
Rágcsálódó

Te jó szent szösz....Szegény Szimim :'( Még soha nem találkoztam ilyennel pedig már vagy 10 éve,hogy az első patim hozzám költözött.Azt észrevettem,hogy mintha épülne le de nem gondoltam volna,hogy ez ilyen gyors lesz :( Karácsony előtt nemsokkal volt valami baja,úgy tűnt vérzett a szeme meg az orra (először valami mérgezésre gondoltam de aztán azt kizártam miután mindenki ártatlannak bizonyult a családban)gyenge volt meg imbolyogva is járt aztán úgy tűnt szépen meggyógyul.Egyre erősebb lett meg nagyon jó kis étvágya is volt.Most meg ez. :( :'( Állatorvoshoz ha elviszem mennyi esélye lehet?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.16. 22:35 
Rágcsafüggő

Ephelis: Te jó szent szösz....Szegény Szimim :'( Még soha nem találkoztam ilyennel pedig már vagy 10 éve,hogy az első patim hozzám költözött.Azt észrevettem,hogy mintha épülne le de nem gondoltam volna,hogy ez ilyen gyors lesz :( Karácsony előtt nemsokkal volt valami baja,úgy tűnt vérzett a szeme meg az orra (először valami mérgezésre gondoltam de aztán azt kizártam miután mindenki ártatlannak bizonyult a családban)gyenge volt meg imbolyogva is járt aztán úgy tűnt szépen meggyógyul.Egyre erősebb lett meg nagyon jó kis étvágya is volt.Most meg ez. :( :'( Állatorvoshoz ha elviszem mennyi esélye lehet?

Hát ez jó kérdés de minnél hamarabb elviszed annál jobb neki szerintem! :) nagyon remélem hogy tudnak rajta segíteni! jobbulást neki!

... és akkor az oroszlán beleszeretett a bárányba...

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.16. 23:02 
Rágcsálódó

Köszi a tanácsot!Megpróbálom,bár nincs nagy bizalmam bennük.Legutóbb Bézsimmel voltunk a dokinál és sokkal rosszabb állapotban vittem haza mint amilyenben az orvosozás előtt volt.Úgyhogy kicsit félek azért. :S

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.26. 20:03 
Betekintgető

és olyankor mivan ha a lapocka tájéknál kifakult/kiritkult a szőre?? :|

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.04. 20:43 
Rendvédelmi Szerv

Állattartói státusz: Tenyésztő
chad.ike: és olyankor mivan ha a lapocka tájéknál kifakult/kiritkult a szőre?? :|

kép van róla, hogy mennyire? Lehet megfázás is vagy huzatot kapott megfázott és azért hullott ki a szőre, vagy vitaminhiánytól is lehet, meg gomba is lehet :$ a kifakult az mit jelent? Milyen a patid, nem husky mert ők fakulnak és akkor teljesen normális :)

Ricanta
http://ricanta.gportal.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.04. 20:56 
Betekintgető

de az.
most megnyugodtam:D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.14. 19:09 
Rendvédelmi Szerv

Oiishi: egy kis OFF: nekünk is volt ma egy kis balesetünk :S unakatesóm rárakta Loriet a billentyűzetemre, de becsípte az egyik ujját, és vérzett a körménél :S lefertőtlenítettem neki de úgy sajnálom..nem tudom mit tehetnék még vele :S na meg haragszom is uncsimra nem értem minek pakolgatta rá folyton a gépre :@ mondjátok h nem lesz semmi baja és majd meggyógyul neki...

Betadine-al kezeld le és nem lesz semmi baj, csak fájni fog neki még egy kicsit, de helyrejön hamar.

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.14. 19:13 
Rodentológus

Ricanta: Betadine-al kezeld le és nem lesz semmi baj, csak fájni fog neki még egy kicsit, de helyrejön hamar.

okés köszi szépen :) a barátom nemsokára jön és hoz, mert nekik van :) remélem tényleg hamar rendbejön a pici lába..

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.14. 19:16 
Rendvédelmi Szerv

Oiishi: okés köszi szépen :) a barátom nemsokára jön és hoz, mert nekik van :) remélem tényleg hamar rendbejön a pici lába..

fogod a betadint rácseppintesz és kész is, ez fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású ;)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.15. 01:32 
Rodentológus

Ricanta: fogod a betadint rácseppintesz és kész is, ez fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású ;)

már megoldottuk :) de nem úgy tűnik h baja lenne, úgy túl leszünk rajta :) köszi szépen a tanácsot :)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.18. 18:30 
Megszállott

Itt rohangászik a patkány előttem az asztalomon és egyszer csak látom, hogy egy seb van a farkán :? Ez mitől lehet? Körülbelül fél centi hosszú, pirosas színű, és ott nincs szőr a farkincáján. Pici seb, de el nem tudom képzelni, mitől. A ketrecben elvileg nincsen semmi, amivel megsérthette volna magát. :S

A patkánymama meg a kispatkány sétál a barlangban, amikor elszáll felettük egy denevér. A kispatkány így szól az anyjának:
- Nézd anyu! Egy tündér!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.18. 19:07 
Rodentológus

vidramidra: Itt rohangászik a patkány előttem az asztalomon és egyszer csak látom, hogy egy seb van a farkán :? Ez mitől lehet? Körülbelül fél centi hosszú, pirosas színű, és ott nincs szőr a farkincáján. Pici seb, de el nem tudom képzelni, mitől. A ketrecben elvileg nincsen semmi, amivel megsérthette volna magát. :S

az nem lehet h saját magának rágcsálta meg? lehet annyira viszketett neki h túl"vakarta" :s vagy esetleg egy társa kóstolhatta meg..
énis kaptam már rajta a kis bogaramat h eszi a másik farkát :D de semmi seb meg ilyesmi nem volt,szóval ő csak bolházgatta..

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.18. 19:18 
Megszállott

Hát Bátorról azt kell tudni, hogy egyedül van. Most ezerrel agyalok, de szerintem tegnap este még nem volt rajta. És mondom, semmi éles, vagy ilyesmi nincs soha a közelében ha kint van, vagy a kecóban. Szóval én is arra tippelek, hogy saját magának szerezte valahogy. Csak inkább megkérdezem, jobb a békesség.

A patkánymama meg a kispatkány sétál a barlangban, amikor elszáll felettük egy denevér. A kispatkány így szól az anyjának:
- Nézd anyu! Egy tündér!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.18. 19:26 
Rendvédelmi Szerv

vidramidra: Szóval én is arra tippelek, hogy saját magának szerezte valahogy.

sztem is magának csinálta, addig tisztogatta, vakarászta, rágcsálta :) egy-két nap és elmúlik sztem :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.27. 10:20 
Megszállott

a sok öröm mellett bánatos is vagyok, még csütörtökön autóztak sokat Győrig, aztán az utcán is vittem őket, elég szeles idő volt, bár meleg, és attól tartok, megfáztak,mindkét szőr tüsszög, a kicsinek vöröskönnye is lett, nem durván, de látszik az orrán és a szemén. tegnap már kaptak immunovetet, vitaminos dropszot, most már hűl a cickafark-citromfű teja, gondoltam, az itatóba is teszek, plusz megpróbálom lemosni azt az apró orrot. nehéz lesz, mert a pici, akit lehet, hogy Zénónnak fogok hívni ( sztoikusok), fél tőlem és menekül, ha kézbe veszem.

M

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.27. 11:17 
Rendvédelmi Szerv

Muccantó: a sok öröm mellett bánatos is vagyok, még csütörtökön autóztak sokat Győrig, aztán az utcán is vittem őket, elég szeles idő volt, bár meleg, és attól tartok, megfáztak,mindkét szőr tüsszög, a kicsinek vöröskönnye is lett, nem durván, de látszik az orrán és a szemén. tegnap már kaptak immunovetet, vitaminos dropszot, most már hűl a cickafark-citromfű teja, gondoltam, az itatóba is teszek, plusz megpróbálom lemosni azt az apró orrot. nehéz lesz, mert a pici, akit lehet, hogy Zénónnak fogok hívni ( sztoikusok), fél tőlem és menekül, ha kézbe veszem.

ha ennyi mindent kapnak hamar helyrejönnek, szóval ne izgulj :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.27. 20:47 
Megszállott

valamelyest javult a helyzet, kevesebb a trüssz és meghallgattam közelről (beledugtam a a fülembe az állatot) és nem volt huhogás egyiküknél sem. jepp.

M

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.28. 10:36 
Rendvédelmi Szerv

Muccantó: valamelyest javult a helyzet, kevesebb a trüssz és meghallgattam közelről (beledugtam a a fülembe az állatot) és nem volt huhogás egyiküknél sem. jepp.

muszáj javulni, mert most volt a költözéses megfázás és hamarjában kezelés és musszáááj javulni :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.30. 08:15 
Rodentológus

Kisállat: Nincs
Na, hogy vannak a patijaid Muccantó? meggyógyultak?

http://www.youtube.com/watch?v=SMWi7CLoZ2Q&feature=player_embedded

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.30. 09:51 
Megszállott

Köszönöm kérdésed, javult a helyzet, kevesebb a prüssz, falják az immunovetet, lehet, hogy allergiásak valamire a lakásban- rám mondjuk :-D vagy a saját termékeikre, ugye maguk alá pisilnek, Tacsi meg mellé makkant az alomnak, szétkeni és befekszik kakás lábbal aludni :)

M

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.30. 09:57 
Rodentológus

Kisállat: Nincs
Muccantó: Köszönöm kérdésed, javult a helyzet, kevesebb a prüssz, falják az immunovetet, lehet, hogy allergiásak valamire a lakásban- rám mondjuk :-D vagy a saját termékeikre, ugye maguk alá pisilnek, Tacsi meg mellé makkant az alomnak, szétkeni és befekszik kakás lábbal aludni :)

nah de akkor már jobban vannak, ez a lényeg :) biztos nem rád, jajmár :D mmh, guszta, igazán ügyes grat neki :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=SMWi7CLoZ2Q&feature=player_embedded

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.30. 13:33 
Rágcsa Ezredes

Nem tudjátok,hogy melyik doki vállal császározást patiknál?? Másik fórumon írta egy csajszi h a patkánya éppen elvetél,és a doki nem hajlandó megcsászározni,azt mondta h vagy megszüli halva a kicsiket,vagy ha nem,akkor nincs mit tenni....de én ezt nem hiszem el,hogy végig kell nézni,hogy patkol el az állat!! A Gráféknál vállalnak minden műtétet,nem? Bár gyanítom,hogy mostmár késő,mert ezt tegnap írta,gondolom,azóta már túlvannak rajta-csak nem tudom,mi lett a vége,mert még nem írt. De esetleg később,vagy másnál még jól jöhet,ha tudjuk,melyik dokihoz kell vinni az állatkát!

Mókus nélkül lehet élni, de minek....? :(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.03.30. 14:15 
Rendvédelmi Szerv

Alice: Nem tudjátok,hogy melyik doki vállal császározást patiknál?? Másik fórumon írta egy csajszi h a patkánya éppen elvetél,és a doki nem hajlandó megcsászározni,azt mondta h vagy megszüli halva a kicsiket,vagy ha nem,akkor nincs mit tenni....de én ezt nem hiszem el,hogy végig kell nézni,hogy patkol el az állat!! A Gráféknál vállalnak minden műtétet,nem? Bár gyanítom,hogy mostmár késő,mert ezt tegnap írta,gondolom,azóta már túlvannak rajta-csak nem tudom,mi lett a vége,mert még nem írt. De esetleg később,vagy másnál még jól jöhet,ha tudjuk,melyik dokihoz kell vinni az állatkát!

uhh basszus :( ilyenkor végig kell telefonálni ki az aki vállal császárt, talán Talpasék meg Grafék :$

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.03. 13:06 
Tehetséges fórumozó

Fontos! A patkányom oldalán egy nagy, sebes dudor van. Nem éri el, mit kéne csinálni vele?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.03. 13:42 
Rendvédelmi Szerv

Superat: Fontos! A patkányom oldalán egy nagy, sebes dudor van. Nem éri el, mit kéne csinálni vele?

ha már varras akkor semmit mert gyógyul, de ha még nem varrasodot be teljesen akkor betadinozd le neki, ez fertőtlenítí és segít a sebnek gyógyulnia.

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.04. 18:50 
Ismerős arc

Sziasztok!

Milyen okai lehetnek a patkányoknál a tüsszögéseknek?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.04. 22:49 
Megszállott

Tüsszögés:

- allergia: forgács, széna, por, penész, öblítő, mosószer, kence, spray, jóisten..
- megfázás: huzat, hideg, hirtelen hideg, esetleg embertől takonykór
- stressz: új hely, új ember, új társ, balhék a másikkal
- idegen test az orrban: por, forgácsdarab, akármi darab
- mycoplasma baktérium: legyengült immunrendszer

M

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 839 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatok Világa » Patkányok

A fórumot jelenleg 1 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.