Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Afrikai csíkos fűegér Téma: Fűegeres csevejes

Szerző Üzenet
Téma: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.02.21. 07:35 
Rodentológus

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Vegyes
Helló!

Még nem volt alkalmam megmutatni fűegérkémet :D most megmutatom:

Bambusz 2 éves lesz a nyáron, és egy rafinált egér :lol:
A kaját, gyümölcsöt mikor beteszem neki akkor olyan erővel kirántja a kezemből, hogy még időm sincs levegőt vennem XD.
Még úgy kaptam legjobb barátnőmtől, tavaly nyáron. ^^ Örülök, hogy nem csak az állatkertbe figyelhetem meg ezt a kis apróságot, hanem itthon is.
Bombusz.jpg

http://www.dwarfhamster.mindenkilapja.hu

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.04.30. 15:20 
Rendvédelmi Szerv

Állattartói státusz: Tenyésztő
Nálunk jelenleg 3 fűegér lakik 1 pár és egy szóló fiú, mert neki kiöregedett a párja. Érdekes ez a no sex feeling nálunk, azaz az állatoknál, mert a füvesek is ugyanúgy nem csinálnak semmit, - azaz de kerekelnek éjjel-nappal, és ha csönd van akkor valami nem stimmel, megnézem, eldőlt a kerék, visszaállítom és megint megy a kerekelés ezerrel :) - de kicsinyük nekük is jó rég volt, érdekes, de majd ha jónak látják akkor biztos lesz :)

Ricanta
http://ricanta.gportal.hu

Vissza a tetejére
Online Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.05.14. 13:23 
Rendvédelmi Szerv

Andesz: Szeretnénk egy nőstényt a "rendetlen" hímünk mellé, de nagyon!!!

Sajnos nem tudok segíteni, viszont érdekelne a rendetlen fiad, mitől lett rendetlen? :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.05.14. 14:47 
Rágcsálódó

Kisállat: Macska
Nekem a kislány tépte ki mindig dirván a kezemből a kaját, a fiú már kezesebb, akár tenyérből is lehet etetni.
A kerék függőségüket mutatja még az is, h régebben kivettük éjszakára a kereket, h ne zajongjanak vele, és mikor nyultam be, Bodri megragadta a kezem, és felfutott rajta a felkaromig, ott megállt egy kicsit, megvakargattam, majd visszaraktam a helyére, meg ne ugorjon, mert fogócskában biztos ő nyerne. :)

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.07.14. 20:02 
Rodentológus

Hihetetlen az egerünk... olyan mintha nem is létezne XD
Állandóan a szénakupacba sunnyog, és ha megfogom vagy megsimogatom össze sz*rja magát a félelemtől.... ( hát nem sokat volt vele foglalkozva, de itt nálam már javult kicsit a helyzet)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.08.12. 09:40 
Rodentológus

Menyni ideig él a fűegér?
Az enyém nemrég múlt 2 éves és még esze ágába sincs megöregedni, ugyanolyan vadócka

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.08.12. 10:03 
Rendvédelmi Szerv

Gerbilgirl: Menyni ideig él a fűegér?
Az enyém nemrég múlt 2 éves és még esze ágába sincs megöregedni, ugyanolyan vadócka

"Fogságban 2,5-3 évig él. A szakirodalom szerint az eddigi rekord 5 év volt."

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.13. 15:12 
Megszállott

Kisállat: Hörcsög
Tegnap nem is tudtam leírni,olyan szomorú voltam...Pocimama nem tudta megszüli a kicsiet-legalábbis gondolom az volt a baja.
Este etettem,simizem a hatalmas pocijával,reggel pedig összekucorodva találtam,és már nem élt :cry: :'(
A kicsiket is úgy sajnálom,alig vártam már hogy legyenek picik,olyan édesek...erre 1 éve várom,végre lennének és beüt a mennykő... :cry:
Remélem a párja nem lesz depis nagyon...alig eszik,elbújik szegény.
Lehet kellene egy párt hoznom mellé?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.13. 15:25 
Rendvédelmi Szerv

moonlight: Tegnap nem is tudtam leírni,olyan szomorú voltam...Pocimama nem tudta megszüli a kicsiet-legalábbis gondolom az volt a baja.
Este etettem,simizem a hatalmas pocijával,reggel pedig összekucorodva találtam,és már nem élt :cry: :'(
A kicsiket is úgy sajnálom,alig vártam már hogy legyenek picik,olyan édesek...erre 1 éve várom,végre lennének és beüt a mennykő... :cry:
Remélem a párja nem lesz depis nagyon...alig eszik,elbújik szegény.
Lehet kellene egy párt hoznom mellé?

nagyon sajnálom :( nem biztos, hgy össze tudod szoktatni mással az egyedül maradt fiút :(

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.15. 21:36 
Rágcsálódó

Sziasztok!
Az apróhirdetés rovatban már próbálkoztam, de senki nem jelentkezett, így hozzátok fordulok, hátha tudtok segíteni.
Fűegérkéket keresek megbízható helyről, Szeged és környékén. Elsősorban kedvencnek, így azonos nemű, idősebb összeszokott állatkák is érdekelnek.
Magamról: Elsősorban különféle hörcsögfajokkal van tartási tapasztalatom, de egy csuklyáspatim és színes egérkéim is voltak már. Kifejezetten jó helyre kerülnének, leinformálható vagyok.
Üdv:
Firedog
petofi@morahalom.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.27. 13:27 
Rendvédelmi Szerv

Firedog: Sziasztok!
Az apróhirdetés rovatban már próbálkoztam, de senki nem jelentkezett, így hozzátok fordulok, hátha tudtok segíteni.
Fűegérkéket keresek megbízható helyről, Szeged és környékén. Elsősorban kedvencnek, így azonos nemű, idősebb összeszokott állatkák is érdekelnek.
Magamról: Elsősorban különféle hörcsögfajokkal van tartási tapasztalatom, de egy csuklyáspatim és színes egérkéim is voltak már. Kifejezetten jó helyre kerülnének, leinformálható vagyok.
Üdv:
Firedog
petofi@morahalom.hu

dawer -nek lehet van, nemrég írta bemutatkozóban hogy tart :) - bár ő nem biztos, hogy szegedre le tudja juttatni :$

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.28. 11:45 
Rágcsálódó

Szia Ricanta!
Köszönöm a választ. Időközben levelezni kezdtem fűegeresekkel, és sajnos egyikük kifejezetten lebeszélt, mivel valószínűleg a rendelkezésemre álló lehetőségek (túl alacsony terrárium) nem biztosítanának ideális életteret ennek a fajnak. (80x35 cm alapterületű, kb. 25-30 cm magas, felül üveggel zárt terráriumom van).
Kikértem Fruzsi véleményét, hogy milyen állatkát tanácsol számomra ideális lakótársnak, s ő az afrikai törpeegeret ajánlotta. Ennek kb. 1 hete, azóta igyekszek róluk minél több infót felkutatni (a Te honlapodon is jártam :) ). Egyre inkább úgy érzem, hogy igaza lesz, és törpeegérrajongó válik belőlem. :SRCE
(folyt.köv. törpeegeres topicon, hogy ne OFFoljak itt)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2009.11.28. 22:32 
Rendvédelmi Szerv

Firedog: Szia Ricanta!
Köszönöm a választ. Időközben levelezni kezdtem fűegeresekkel, és sajnos egyikük kifejezetten lebeszélt, mivel valószínűleg a rendelkezésemre álló lehetőségek (túl alacsony terrárium) nem biztosítanának ideális életteret ennek a fajnak. (80x35 cm alapterületű, kb. 25-30 cm magas, felül üveggel zárt terráriumom van).
Kikértem Fruzsi véleményét, hogy milyen állatkát tanácsol számomra ideális lakótársnak, s ő az afrikai törpeegeret ajánlotta. Ennek kb. 1 hete, azóta igyekszek róluk minél több infót felkutatni (a Te honlapodon is jártam :) ). Egyre inkább úgy érzem, hogy igaza lesz, és törpeegérrajongó válik belőlem. :SRCE
(folyt.köv. törpeegeres topicon, hogy ne OFFoljak itt)

hát oké, nem tudom ki Fruzsi, de biztos ő tudja a tutit, bár én szabó Andrásra esküszöm, fűegér témában ;)

Ventana - fűegér innen idéznék azért kicsit: "...Egy párt legalább 60x30 cm-es terráriumban tartsunk. Hármat vagy többet legalább 80x40 cm területen. Az oldalmagasság 30 cm-körüli legyen..." - 5cm kisebb a terrád amit írtál

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.24. 15:13 
Rágcsálódó

Kisállat: Macska
Ja még csak annyi hogy,én ugy szoktatom össze az idegen párokat hogy,külön terkóban vannak kb1-2hetet,aztán a egérkéket kicserélem (mármint a terkó berendezés marad csak költöznek az egyik a másik helyére)bocs hogy nem tudok fogalmazni :D ,így megszokják egymás szagukat ez pár nap,miután már otthonosan érzik magukat az idegen helyen a lányt átrakom a fiúhoz persze felügyelem Őket,ha nem nagyok a balhék akkor egy teljesen tiszta kitakaritott végleges Helyükre kerülnek!Nekem igy már sikerült összeszoktatnom idősebb egyedeket is!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.03. 09:15 
Rendvédelmi Szerv

Lemniscomys barbarus: Arra is kíváncsi lennék, hogy egyedül tartjátok-e és, hogy mennyire van hozzátok szokva. Motki kezdetekben állandóan ugrált össze-vissza, mindenre kíváncsi volt és több dolgot is megevett. Azóta sokat változott és nem vagyok benne biztos miért, hisz számos oka lehet. Régebben még a kezembe is ugrott, ahol lelkesen ette a búzaszemeket, amit már úgyszint nem eszik meg. Mostmár még ha a kezemben olyan dolog is van, amit szeret, nem hajlandó beleugrani.

Gondolom kicsi volt akkor naggyon ugi-bugrik aztán mindent megismert, megszokott és leszokott az ugribugriról is, így nőnek és nyugszanak ;) Akkor már simán megfoghatóak és kivehetőek, nem ugrálnak ösze-vissza :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.04. 14:11 
Ismerős arc

Ricanta:
Lemniscomys barbarus: Arra is kíváncsi lennék, hogy egyedül tartjátok-e és, hogy mennyire van hozzátok szokva. Motki kezdetekben állandóan ugrált össze-vissza, mindenre kíváncsi volt és több dolgot is megevett. Azóta sokat változott és nem vagyok benne biztos miért, hisz számos oka lehet. Régebben még a kezembe is ugrott, ahol lelkesen ette a búzaszemeket, amit már úgyszint nem eszik meg. Mostmár még ha a kezemben olyan dolog is van, amit szeret, nem hajlandó beleugrani.

Gondolom kicsi volt akkor naggyon ugi-bugrik aztán mindent megismert, megszokott és leszokott az ugribugriról is, így nőnek és nyugszanak ;) Akkor már simán megfoghatóak és kivehetőek, nem ugrálnak ösze-vissza :)

Köszi, hogy válaszoltál! Abból hatalmas sértődés lenne, ha megpróbálnám kivenni. Az elmúlt időszakban eléggé félős lett..Amíg ugri-bigri volt, beleugrott a kezembe a kajáért, mostmár semmiért nem hajlandó. Kicsit olyan, mintha kedvetlen is lenne, és sok ideig tartózkodik a fészkében..

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.05. 10:51 
Rendvédelmi Szerv

Lemniscomys barbarus: Köszi, hogy válaszoltál! Abból hatalmas sértődés lenne, ha megpróbálnám kivenni. Az elmúlt időszakban eléggé félős lett..Amíg ugri-bigri volt, beleugrott a kezembe a kajáért, mostmár semmiért nem hajlandó. Kicsit olyan, mintha kedvetlen is lenne, és sok ideig tartózkodik a fészkében..

hmm éredekes, a mieink egy pár voltak és minden takarításnál kivettük őket, átraktuk szállítóba, majd takarítás és vissza ezt jól tűrték semmi bajuk nem volt, nem ugráltak, nem menekültek, de mondjuk ennyi volt a fogdosás hetente a takarításnál. Amúgy nem piszkáltuk őket.

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.06. 11:43 
Ismerős arc

Ricanta:
Lemniscomys barbarus: Köszi, hogy válaszoltál! Abból hatalmas sértődés lenne, ha megpróbálnám kivenni. Az elmúlt időszakban eléggé félős lett..Amíg ugri-bigri volt, beleugrott a kezembe a kajáért, mostmár semmiért nem hajlandó. Kicsit olyan, mintha kedvetlen is lenne, és sok ideig tartózkodik a fészkében..

hmm éredekes, a mieink egy pár voltak és minden takarításnál kivettük őket, átraktuk szállítóba, majd takarítás és vissza ezt jól tűrték semmi bajuk nem volt, nem ugráltak, nem menekültek, de mondjuk ennyi volt a fogdosás hetente a takarításnál. Amúgy nem piszkáltuk őket.

Nálunk minden takarítás elég nehézkes. Megfogni nem tudjuk, kajával meg alig lehet kicsalogatni. Arra gondoltunk lehet, hogy jól jött volna neki egy társ, dehát már majdnem 1 éves. Mennyire fogadna be ennyi idő után egy társat?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.06. 12:07 
Rendvédelmi Szerv

Lemniscomys barbarus: Nálunk minden takarítás elég nehézkes. Megfogni nem tudjuk, kajával meg alig lehet kicsalogatni. Arra gondoltunk lehet, hogy jól jött volna neki egy társ, dehát már majdnem 1 éves. Mennyire fogadna be ennyi idő után egy társat?

Hát nehezen fogadna magamellé társat sztem, mi próbáltuk anno, mert kaptunk egy egy év körülit anno mikor voltak kis füveseink is és akartuk mellé is párt rakni, de nem lehetett, szegény kicsit jól megharapta, szerencsére hamar rendbejött, de nem ajánlanám. Fiatalon lehet összeszoktatni őket olyan 6-8hónapos korig - ahogy mi tapasztaltuk - utána már nem igazán :$

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.06. 16:35 
Ismerős arc

Ricanta:
Lemniscomys barbarus: Nálunk minden takarítás elég nehézkes. Megfogni nem tudjuk, kajával meg alig lehet kicsalogatni. Arra gondoltunk lehet, hogy jól jött volna neki egy társ, dehát már majdnem 1 éves. Mennyire fogadna be ennyi idő után egy társat?

Hát nehezen fogadna magamellé társat sztem, mi próbáltuk anno, mert kaptunk egy egy év körülit anno mikor voltak kis füveseink is és akartuk mellé is párt rakni, de nem lehetett, szegény kicsit jól megharapta, szerencsére hamar rendbejött, de nem ajánlanám. Fiatalon lehet összeszoktatni őket olyan 6-8hónapos korig - ahogy mi tapasztaltuk - utána már nem igazán :$

Ő már olyan 10 hónapos lehet...Azonos neműek voltak? A fiúk a terület miatt jobban balhéznak, de ha egy nőstényt szereznék hozzá, arra több esély van, hogy befogadná, nem? Az fontos lenne, hogy a nőstény is olyan idős legyen, mint ő?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.06. 17:49 
Rendvédelmi Szerv

Lemniscomys barbarus: Ő már olyan 10 hónapos lehet...Azonos neműek voltak? A fiúk a terület miatt jobban balhéznak, de ha egy nőstényt szereznék hozzá, arra több esély van, hogy befogadná, nem? Az fontos lenne, hogy a nőstény is olyan idős legyen, mint ő?

Tudod milyenek a füvesek, lányal próbáltuk összerakni aki 4hónapos volt. Akkor jó, ha egy korúakat akarsz összerakni, ha fiatalok sztem. A nagyok általában a kicsiket jól szokták fogadni a többi rágcsálóból kiindulva az egykorúakat nem annyira, sztem azért mert már kialakul egyiniségük és megszokásaik vannak, amelyikből nem engednek egy fejlődő egér pedig jobban tud alkalmazkodni - legalábbis én így vettem észre. Bár lehet, hogy a kapott egérke volt háklis, de nem próbáltuk mással összeszoktatni ő egyedül élte le az életét :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.16. 19:59 
Ismerős arc

Motkány(a fűegér) félénkebb volt és nem igazán szeretett volna még a kezembe se ugrani. 4 hete befogadtam egy csuklyás patkányt is, aki Boci névre hallgat. Mindketten a szobámban vannak és rá is látnak egymásra. Természetesen Boci elég hamar hozzászokott a kinti mászkáláshoz, amit Motkány elég hamar megfigyelt. Sokszor láttam, hogy amikor Boci kint mászkált össze-vissza akkor Motkány a faházáról őt figyeli állandóan. Ezek után sokszor láttam, hogy velem is szemezget. Levettem az akváriumról a fedőt és elkezdett az akvárium tetejére csimpaszkodni és fel is ugrott rá. Nem szökésről volt szó, mert 1 év alatt sok olyan eset volt, hogy elszökhetett volna, de ő nagyon ragaszkodik az akváriumához. Amikor odatettem ilyenkor a kezem, azonnal bele is ugrott. Ez csodának számított. :) Mostmár mindennap ki is veszem, ha azt látom, hogy a faházáról néz rám és lelkesen futkározik és ugrál az ágyamon. :) Sose hittem volna a természete miatt, hogy ilyet el tudunk érni nála. :) Eddig még megfogni se mertük, mert megijedt volna attól is. Mi csak Bocira tudtunk gondolni, hogy ez az oka. Mindkettő intelligens állat, akár féltékenység is lehet benne. :)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.17. 09:24 
Rendvédelmi Szerv

Lemniscomys barbarus: Amikor odatettem ilyenkor a kezem, azonnal bele is ugrott. Ez csodának számított. :) Mostmár mindennap ki is veszem, ha azt látom, hogy a faházáról néz rám és lelkesen futkározik és ugrál az ágyamon. :) Sose hittem volna a természete miatt, hogy ilyet el tudunk érni nála. :) Eddig még megfogni se mertük, mert megijedt volna attól is. Mi csak Bocira tudtunk gondolni, hogy ez az oka. Mindkettő intelligens állat, akár féltékenység is lehet benne. :)

aztaaaaa, dejóóó, hát igen akkor Boci mindenképp jó hatással volt rá :) tök jóóó :D

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.08.17. 10:31 
Ismerős arc

Sziasztok, nekem is van, már csak egy csíkos fűegerem. Több mint 2 éve vettem őket, de az egyik kb. 2 hónapja meghalt. Még együtt vettem őket, sose voltak kicsik, ezért valószínű, h egyneműek voltak. De mivel már öreg ő is így nem terveztem neki új társat, meg nem is valószínű, h elfogadta volna. Kezembe simán bele mászik ki tudom venni, nem fél, nem harap :) Ha haza értem töltök fel róla képet :)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.08.17. 10:40 
Rendvédelmi Szerv

kszilvi: Sziasztok, nekem is van, már csak egy csíkos fűegerem. Több mint 2 éve vettem őket, de az egyik kb. 2 hónapja meghalt. Még együtt vettem őket, sose voltak kicsik, ezért valószínű, h egyneműek voltak. De mivel már öreg ő is így nem terveztem neki új társat, meg nem is valószínű, h elfogadta volna. Kezembe simán bele mászik ki tudom venni, nem fél, nem harap :) Ha haza értem töltök fel róla képet :)

Sajnálom, hogy egyedül maratt de sajna ők is elég rövid életűek, így a több mint két év az jóó :) A másiknak sztem sem kell társ, mert nem fogadná el, szóval ő már csak a te társad lesz, szóval simizd és szeretgesd sokat :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Fűegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.08.17. 12:55 
Ismerős arc

Itt egy kép :)
IMGP3127_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ 667.44 KiB | Megtekintve 22 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatok Világa » Afrikai csíkos fűegér

A fórumot jelenleg AgathaChristie Ricanta pörgöl és 2 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.