Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Japán táncolóegér Téma: Táncolóegeres csevejes

Szerző Üzenet
Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.30. 21:21 
Rágcsa Kapitány

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Vegyes
:mrgreen:
Aranyosak! :-)

Ha az emberek állíthatják magukról, hogy emberek, akkor az egerek se csak állatok, ők EGEREK!!! Én az egerekkel vagyok! :P

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 12:56 
Rágcsafüggő

Kisállat: Egér
e.beus: Gratulálok! Tutira kismama. :-D :)

Jajj de jóóóóó :-D ;)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 13:06 
Megszállott

Ildikó:
e.beus: Gratulálok! Tutira kismama. :-D :)

Jajj de jóóóóó :-D ;)

Elég szépen látszik, szerintem egy héten belül már nem csak ketten lesznek. :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 16:42 
Rágcsafüggő

e.beus: Elég szépen látszik, szerintem egy héten belül már nem csak ketten lesznek. :-D

Jujjj de jóó! Majd adom az infókat! :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 17:40 
Megszállott

Ildikó:
e.beus: Elég szépen látszik, szerintem egy héten belül már nem csak ketten lesznek. :-D

Jujjj de jóó! Majd adom az infókat! :-D

Várjuk! :D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 21:54 
Megszállott

Ildi, van valami újság baba ügyben? ;-)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 17:51 
Rágcsafüggő

e.beus: Ildi, van valami újság baba ügyben? ;-)

Még nincs sajna...DE mintha "fészek" jeleket látnéék! :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 18:44 
Rágcsa Kapitány

Ildikó:
Még nincs sajna...DE mintha "fészek" jeleket látnéék! :-D

Forgácscipelés minden mennyiségben? Rajtakaptad a lánykád, hogy szájában egy darab forgáccsal eltéved, és elfelejti, hova indult? :P
Az enyémek így szokták, de másnapra mindog dugig van a cső forgáccsal... :)

Ha az emberek állíthatják magukról, hogy emberek, akkor az egerek se csak állatok, ők EGEREK!!! Én az egerekkel vagyok! :P

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 21:03 
Rágcsafüggő

hecrat: Forgácscipelés minden mennyiségben? Rajtakaptad a lánykád, hogy szájában egy darab forgáccsal eltéved, és elfelejti, hova indult? :P
Az enyémek így szokták, de másnapra mindog dugig van a cső forgáccsal... :)

Aranyosak lehetnek! Igen-Igen valami hasonló! De ő a sarokba, és a házba gyűjti egyet ide, egyet oda. :lol: Aranyos....Már nagyon várom a babákat!!! :oops: :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 23:05 
Rágcsafüggő

Sziasztok! Fejlemények vannak!
Pandora, már a betett zsepit, viszi, tépi, pakolássza. :-D Víííí
Gondolom már túl sok nincs hátra a vemhességből!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 23:49 
Megszállott

Ildikó: Sziasztok! Fejlemények vannak!
Pandora, már a betett zsepit, viszi, tépi, pakolássza. :-D Víííí
Gondolom már túl sok nincs hátra a vemhességből!

Hajrá Pandora! :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 07:28 
Rágcsafüggő

Jelentem számolásom szerint, (ami nem biztos, :lol:) 4Picurka látta meg a napvilágot, most perpill a lámpafényt! :lol:
További szép napot mindenkinek! Nekem már az! [/b]

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 09:32 
Megszállott

Ildikó: Jelentem számolásom szerint, (ami nem biztos, :lol:) 4Picurka látta meg a napvilágot, most perpill a lámpafényt! :lol:
További szép napot mindenkinek! Nekem már az! [/b]

Gratulálok! :-D :-D :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 18:16 
Rágcsafüggő

e.beus: Gratulálok! :-D :-D :-D

Köszönjük! :SRCE :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 20:36 
Rágcsafüggő

Lehet egy kérdésem?
Most,hogy megszült Pandi..Kefírt nem kell elkülöníteni? Mert mááár próbálkozik a 2. alommal! :shock:
MErt ezzel nem voltam tisztában...MErt mindenki azt mondta,hogy nem kell szétvenni őket...de ez így nem baj???

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 21:30 
Rágcsa Kapitány

Ildikó: Lehet egy kérdésem?
Most,hogy megszült Pandi..Kefírt nem kell elkülöníteni? Mert mááár próbálkozik a 2. alommal! :shock:
MErt ezzel nem voltam tisztában...MErt mindenki azt mondta,hogy nem kell szétvenni őket...de ez így nem baj???

Nálam eddig a táncolók sohasem szaporodtak teljes intenzitással, szóval nem 4 hetente születtek picik. Kefír csak kb 24 óráig tud eredményesen próbálkozni, mert utána Pandora már nem akarja annyira. De nem szedném ki Kefírt addig se, nehogy egyedül kelljen tartani esetleg azért, mert aztán meg mikor visszarakod, mondjuk egy nap múlva, nem ismeri fel a saját kölykeit, és valami brutálisat csinál... (Mondjuk megeszi őket... ) :roll: :?
De ez csak egy vélemény... :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 21:45 
Rágcsafüggő

hecrat:

Nálam eddig a táncolók sohasem szaporodtak teljes intenzitással, szóval nem 4 hetente születtek picik. Kefír csak kb 24 óráig tud eredményesen próbálkozni, mert utána Pandora már nem akarja annyira. De nem szedném ki Kefírt addig se, nehogy egyedül kelljen tartani esetleg azért, mert aztán meg mikor visszarakod, mondjuk egy nap múlva, nem ismeri fel a saját kölykeit, és valami brutálisat csinál... (Mondjuk megeszi őket... ) :roll: :?

Nagyon szépen köszönöm hecrat!Megfogadom a tanácsod,és ink nem szedem őket szét!Pontosítok! 3 picúrka született, nem 4!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 23:08 
Megszállott

hecrat:

Szerintem is ki kell tapasztalni, hogy milyen gyakran lesznek kicsik, mert nagyon változó tud lenni. :)
Ha túl gyakran sikerül, akkor legközelebb ki lehet venni Kefírt. Csak szegénykém addig egyedül lesz, és az nem tesz jót neki. :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 13:56 
Rágcsafüggő

Az biztos! Szegénykém..egyedül.. Majd megoldom, valahogy. :)
Köszike, a segítséget! :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 22:13 
Rágcsafüggő

S.O.S
NAh most segítsetek! Meghalt 2 egérkém.. Nem tudom miért..elmentem itthonról, és mire ahazjöttem két kisegér sz.......ve már halottan! :cry: :cry:
Szétszedtem KEfírt, meg Pandit, hátha véletlen Kefír volt! Mit tegyek? :cry: :cry: :cry: :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 23:34 
Megszállott

Ildikó: S.O.S
NAh most segítsetek! Meghalt 2 egérkém.. Nem tudom miért..elmentem itthonról, és mire ahazjöttem két kisegér sz.......ve már halottan! :cry: :cry:
Szétszedtem KEfírt, meg Pandit, hátha véletlen Kefír volt! Mit tegyek? :cry: :cry: :cry: :cry:

Biztos, hogy nem Kefír volt. Ezt akkor szokták csinálni, ha valami megzavarja őket. Megfogtad a kicsiket? Ha csak a közelükben is történt valami, ami megzavarta őket (a gyerekek megkukucskálása úgy, hogy a forgácsot leszedted róluk), attól simán lehet.

Sajnos néha ezt csinálják. Nekem is volt olyan, hogy nem nyúltam hozzájuk, mégis egyet - kettőt megkóstoltak. :cry: :cry: :cry:

Ezt csak ők tudhatják. Olyat is hallottam, hogy az első alomnál gyakran van ilyen. Nekem nem az elsőnél csinálták.

Sajnálom. :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 23:57 
Rágcsa Kapitány

e.beus: Biztos, hogy nem Kefír volt. Ezt akkor szokták csinálni, ha valami megzavarja őket. Megfogtad a kicsiket? Ha csak a közelükben is történt valami, ami megzavarta őket (a gyerekek megkukucskálása úgy, hogy a forgácsot leszedted róluk), attól simán lehet.

Sajnos néha ezt csinálják. Nekem is volt olyan, hogy nem nyúltam hozzájuk, mégis egyet - kettőt megkóstoltak. :cry: :cry: :cry:

Ezt csak ők tudhatják. Olyat is hallottam, hogy az első alomnál gyakran van ilyen. Nekem nem az elsőnél csinálták.

Ez előfordul, sajnos vannak olyan egérkék, akik nem jó anyák. De általában tényleg az első alom körül szoktak ilyet csinálni. Illetve akkor, ha úgy találják, a kicsik nem életképesek.
Még egy dolog lehet. Ha nagyon szomjasak, vagy éhesek (vagy akár valamelyik tápelem hiánya, mondjuk kevés fehérje, vagy hasonló :arrow: nem azt mondom, hogy hússal etesd őket :roll: ), akkor is csinálnak ilyesmit (Ha nincs víz, és az anya elpusztul, akkor az összes kölyök is elpusztul. Viszont ha az anya inkább megeszik egy kölyköt, akkor ő is, és a maradék kölykök is túlélhetik. Extrém esetben csak az anya, de akkor is van lehetőség további utódok felnevelésére, ha a környezeti feltételek kedvezőek lesznek, ez pedig még mindig jobb, mint az összes kölyök és az anya halála.)
A zavarásról csak annyit, hogy az egérnek ismernie kell téged. Én pl meg merem fogni a már egy hetes kicsiket, mert tudom, az anyjuk ismer. Alájuk nyúlni szabad, a farkukat a vége fele fogva kiemelni (rövid távon, mert ez nem természetes nekik, mondjuk 4-5 cmre, míg alájuk nem tudsz nyúlni másik kézzel), és kézre tenni őket úgy, hogy háton feküdjenek. Viszont a lábukat nem kéne fogdosni, mert a lábujjaik közt vannak azok az illatmirigyek, amik váladékáról az anyjuk felismeri őket.
De ehhez tényleg hozzátartozik az, hogy ismerd az egered, minden reakcióját, szóval tényleg jó viszonyban kell lennetek... Talán az is hozzájárulhat ehhez a kölyöknézési engedélyhez, hogy az egereket gyakran kiveszem, így gyakran mossák le magukról az én szagomat is, már nem idegen nekik. Talán. Sajnos én se vagyok szakértője az egerek viselkedési hátterének... :roll:
Mindenestre nagyon sajnálom a kicsiket! De úgy tűnik, nálad várható még kölyök, mert mindkét táncolód fiatal, és ha már egyszer összejött... ;-) Reméljük, tényleg csak az első alom - sokk volt... :-)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.06. 04:39 
Megszállott

hecrat:
e.beus: Biztos, hogy nem Kefír volt. Ezt akkor szokták csinálni, ha valami megzavarja őket. Megfogtad a kicsiket? Ha csak a közelükben is történt valami, ami megzavarta őket (a gyerekek megkukucskálása úgy, hogy a forgácsot leszedted róluk), attól simán lehet.

Ez előfordul, sajnos vannak olyan egérkék, akik nem jó anyák. De általában tényleg az első alom körül szoktak ilyet csinálni. Illetve akkor, ha úgy találják, a kicsik nem életképesek.
Még egy dolog lehet. Ha nagyon szomjasak, vagy éhesek (vagy akár valamelyik tápelem hiánya, mondjuk kevés fehérje, vagy hasonló :arrow: nem azt mondom, hogy hússal etesd őket :roll: ), akkor is csinálnak ilyesmit (Ha nincs víz, és az anya elpusztul, akkor az összes kölyök is elpusztul. Viszont ha az anya inkább megeszik egy kölyköt, akkor ő is, és a maradék kölykök is túlélhetik. Extrém esetben csak az anya, de akkor is van lehetőség további utódok felnevelésére, ha a környezeti feltételek kedvezőek lesznek, ez pedig még mindig jobb, mint az összes kölyök és az anya halála.)
A zavarásról csak annyit, hogy az egérnek ismernie kell téged. Én pl meg merem fogni a már egy hetes kicsiket, mert tudom, az anyjuk ismer. Alájuk nyúlni szabad, a farkukat a vége fele fogva kiemelni (rövid távon, mert ez nem természetes nekik, mondjuk 4-5 cmre, míg alájuk nem tudsz nyúlni másik kézzel), és kézre tenni őket úgy, hogy háton feküdjenek. Viszont a lábukat nem kéne fogdosni, mert a lábujjaik közt vannak azok az illatmirigyek, amik váladékáról az anyjuk felismeri őket.
De ehhez tényleg hozzátartozik az, hogy ismerd az egered, minden reakcióját, szóval tényleg jó viszonyban kell lennetek... Talán az is hozzájárulhat ehhez a kölyöknézési engedélyhez, hogy az egereket gyakran kiveszem, így gyakran mossák le magukról az én szagomat is, már nem idegen nekik. Talán. Sajnos én se vagyok szakértője az egerek viselkedési hátterének... :roll:
Mindenestre nagyon sajnálom a kicsiket! De úgy tűnik, nálad várható még kölyök, mert mindkét táncolód fiatal, és ha már egyszer összejött... ;-) Reméljük, tényleg csak az első alom - sokk volt... :-)

Az elején én is elkövettem a hibát, amikor az újszülött, vagy egy napos kicsiket szerettem volna meglesni. Sajnos pont akkor ették meg őket.
Az egérkének mindenképpen ismernie kell, és mivel az enyémek minden nap ki vannak véve, nem gondolom, hogy ez lenne a probléma. Szerintem zavarja őket. Én úgy veszem észre, hogy nagyjából már amikor megjelennek a foltkezdemények (3-4 naposan), akkor ha kiveszem, már nem bántja a kicsiket.
Addig viszont csak messziről kukkantom meg őket, illetve akkor, mikor éppen leszáll róluk, akkor nagyjából látszik, hogy hányan vannak.

A folyadék hiánya viszont tényleg lehet. Nálunk állandóan van bent nekik egy golyós itató, amiből akkor isznak, amikor csak szeretnének. (Az állatkereskedésben megkérdeztem még anno, ott azt mondták, nem kell nekik víz. De bizony, hogy kell!!!) :)

Ne szomorkodj, lesz még kicsi bőven. :)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.06. 13:42 
Rágcsafüggő

Köszönöm,az infókat, és tanácsokat! :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 20:17 
Rágcsafüggő

Sziasztok, az egy szem picurka jól van, és szépen fejlődik!
Remélem így is marad! :D További szép estét,mindenkinek!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 19:47 
Rágcsafüggő

Helyesbítek. Ma elhunyt a kicsike! :'( :'(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 20:01 
Megszállott

Ildikó: Helyesbítek. Ma elhunyt a kicsike! :'( :'(

Sajnálom! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 20:20 
Rágcsa Kapitány

Ildikó: Helyesbítek. Ma elhunyt a kicsike! :'( :'(

:cry: :cry: :cry:
Sajnálom....
Remélem, hamar lesznek újak, és megmaradnak...

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 20:43 
Rágcsafüggő

Én is! :'(
De még nem tettem őket egybe, csak felügyelet mellet, hogy Pandinak legyen ideje kicsit helyrejönni! :-D Szerintem jó! Nem?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Táncolóegeres csevejes   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 21:43 
Megszállott

Ildikó: Én is! :'(
De még nem tettem őket egybe, csak felügyelet mellet, hogy Pandinak legyen ideje kicsit helyrejönni! :-D Szerintem jó! Nem?

Nyugodtan rakd őket egybe. Jobb nekik úgy. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 473 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatok Világa » Japán táncolóegér

A fórumot jelenleg Freeze Baidu [Spider] és 2 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.