Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Szíriai aranyhörcsög Téma: Betegség - Ápolás

Szerző Üzenet
Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2009.12.25. 21:32 
Rodentológus

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Vegyes
Hát nincs szerencsém az aranyhörikkel..... :cry:
Zilla nevű nőstényem ma reggelre elbúcsúzott tőlem.
Tegnap éjjel próbáltam itatni meg noszogatni kicsit, úgy tűnt jobban van, de reggelre elpusztultés csak, h még jobb legyen egy másik is beteg. :?
Nemtudom miért betegszenek meg állandóan....egyszerűen nemértem. :( Hol sztrájkolnak az evéssel, hol vesebaj, hol rüh.....
Most meg hasmenés és kiszáradás vagy mi...
Valakinek valami ötlet, h ez utóbbi mi lehet? :?

RÁGCSÁLÓMENTÉS: http://www.ragcsamentok.hu

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2009.12.26. 10:51 
Megszállott

Kisállat: Hörcsög
Viklix: Hát nincs szerencsém az aranyhörikkel..... :cry:
Zilla nevű nőstényem ma reggelre elbúcsúzott tőlem.
Tegnap éjjel próbáltam itatni meg noszogatni kicsit, úgy tűnt jobban van, de reggelre elpusztultés csak, h még jobb legyen egy másik is beteg. :?
Nemtudom miért betegszenek meg állandóan....egyszerűen nemértem. :( Hol sztrájkolnak az evéssel, hol vesebaj, hol rüh.....
Most meg hasmenés és kiszáradás vagy mi...
Valakinek valami ötlet, h ez utóbbi mi lehet? :?

Nagyon sajnálom :(
Egy kereskedésből hozottal jártam úgy,hogy második nap hasmenése lett,hiába diétáztattam,másnap reggelre nagyon rosszul volt.Visszavittem oda ahonnan hoztam,és egy másik ott is beteg lett,elpusztult.Estére az enyém is.Valami fertőzésre vagy rossz táplálékra tippelt az eladó és az állatorvosunk is.
Nem ehetett meg valami nem neki valót?Mosatlan gyökérzöldséget?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.02. 23:43 
Rodentológus

moonlight: Nagyon sajnálom :(
Egy kereskedésből hozottal jártam úgy,hogy második nap hasmenése lett,hiába diétáztattam,másnap reggelre nagyon rosszul volt.Visszavittem oda ahonnan hoztam,és egy másik ott is beteg lett,elpusztult.Estére az enyém is.Valami fertőzésre vagy rossz táplálékra tippelt az eladó és az állatorvosunk is.
Nem ehetett meg valami nem neki valót?Mosatlan gyökérzöldséget?

Csak olyan ételt kapnak, amit én is megennék, ergo a gyümik, zöldségek mosva kerülnek eléjük. :? Szóval kétlem, h ez lenne a probléma.
Én inkább valami randa fertőzésre gyanakszom, mert ugye jó büdös hasmenés az egyik tünet.... :? Csak tudnám, h mi a frásszal hozom be, vagy honnan szedik össze, amikor ezer éve nem hoztam új állatot ellenőrizetlen helyről....
Azóta egy befogadott hörimet is elvitte ez a nyavaja, egy nap alatt, úgyhogy azt hiszem bevezetem a létszám-stoppot. Állat se ki, se be az elkövetkező hetekben és újra nagy terrárium-fertőtlenítési akció.... :S

RÁGCSÁLÓMENTÉS: http://www.ragcsamentok.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.11. 20:58 
Rodentológus

Sziasztok! Egy kis tanács kéne(segítség). Idén januárban lett egy éve hogy van egy hörim, Szotyi. Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy nem nagyon dugja ki az orrát éjfél előtt a házikójából...mostanában sajnos nem tudom minden nap kivenni Őt mászkálni, mert munkám lett, de amikor kiveszem, akkor is sokáig gubbaszt a markomban, és lassan mozog. Valami betegsége lehet, vagy ez a téli hideg miatt van?!
Valaki ha tudna tanácsot adni, megköszönném! Nem tudom mit csináljak Szotyival..rémiszt ez a nagy lassúsága meg hogy szinte alig látom a terráriumában is mászkálni.(ha kiveszem, és sétálgat kicsit, állandóan figyelem, de nincs külsérelmi nyom rajta, semmi különösebb baja nincs, mindene ép, szóval tényleg passzolom a dolgot...)Lehet depressziós egy hörcsög??...
Légyszi mondjatok erre valamit! Köszi!

Blackbird

"A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán."

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.11. 23:42 
Megszállott

Blackbird: Sziasztok! Egy kis tanács kéne(segítség). Idén januárban lett egy éve hogy van egy hörim, Szotyi. Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy nem nagyon dugja ki az orrát éjfél előtt a házikójából...mostanában sajnos nem tudom minden nap kivenni Őt mászkálni, mert munkám lett, de amikor kiveszem, akkor is sokáig gubbaszt a markomban, és lassan mozog. Valami betegsége lehet, vagy ez a téli hideg miatt van?!
Valaki ha tudna tanácsot adni, megköszönném! Nem tudom mit csináljak Szotyival..rémiszt ez a nagy lassúsága meg hogy szinte alig látom a terráriumában is mászkálni.(ha kiveszem, és sétálgat kicsit, állandóan figyelem, de nincs külsérelmi nyom rajta, semmi különösebb baja nincs, mindene ép, szóval tényleg passzolom a dolgot...)Lehet depressziós egy hörcsög??...
Légyszi mondjatok erre valamit! Köszi!

Szia!

Kishöriként került hozzád?Ha már felnőtt volt,talán idősebb mint egy év,akkor a kora miatt is lehet.
Nálam is van néha olyan höri,aki télen "lelassul" kicsit,többet alszik.Nekik több zöldfélét adok,kevesebb magot,jó hatással szokott lenni rájuk az extra vitamin.
Nem fogyott az utóbbi időben?Ugyanannyit eszik?Kondícióromlástól is lehet a lassúsága,Nala hörimmel jártam így,neki megnőtt a foga,hiába kapott mindenféle rágnivalót,lusta volt,a doki rendbe tette.
Remélem a te Szotyid is csak téli lustulást tart :-)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.12. 23:52 
Rodentológus

moonlight: Szia!

Kishöriként került hozzád?Ha már felnőtt volt,talán idősebb mint egy év,akkor a kora miatt is lehet.
Nálam is van néha olyan höri,aki télen "lelassul" kicsit,többet alszik.Nekik több zöldfélét adok,kevesebb magot,jó hatással szokott lenni rájuk az extra vitamin.
Nem fogyott az utóbbi időben?Ugyanannyit eszik?Kondícióromlástól is lehet a lassúsága,Nala hörimmel jártam így,neki megnőtt a foga,hiába kapott mindenféle rágnivalót,lusta volt,a doki rendbe tette.
Remélem a te Szotyid is csak téli lustulást tart :-)

Igen, kicsiként került hozzám, tavaly január 6-án betévedtünk párommal egy közeli állatkereskedésbe, és pont akkor hoztak egy alomnyi(szétválogatott) aranyhörit, és azonnal választottam közülük, szóval a kora miatt nem lehet. Pocakos a drága fiam rendesen :lol: szóval azzal sincs baj, viszont lehet lusta, mert a kerékben nem hallom esténként ténykedni...megpróbálok egy zöldség-gyümölcs kúrát nála, hátha beválik, és köszi a tanácsokat! :)
Üdv.

Blackbird

"A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán."

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.30. 18:44 
Megszállott

Nálunk tegnap beütött a krach...

Hasmenéses lett 4 a picik közül :( .
Élénk sárgát ürítenek,csikorgatják néha a fogukat,tanácstalan vagyok.
Elkülönítettem a családot teljesen,bár szerintem ha fertőző lenne,a többiek is betegek lennének az alomban.Ez a 4 volt mindíg a legkisebb,lemaradottabb.
Semmi új kaja,semmi nem nekik való,mosott alma,répa,kevés gyökér,olykor kis uborka,itthon szedett salátamagból hajtatott salátalevél-vegyszermentesség miatt,szokásos magkeverék.A többi nem néz ki rosszul,ők jól is esznek.A 4 kis vakarcs teljesen összeszakadt másfél nap alatt,nem esznek,nem isznak csak amit beléjük tömök.Szopiznának,de mivel már 2 hetesek elmúltak,a mama nem igazán etet már,szerintem teje se sok van,főleg nem 13 vakarcsnak elegendő. :-(
Vitaminos vizet kapnak-fecsiből 0,5-1 ml-t,naponta 3-szor,meg reszeltem répát,kis almát,bele korpa,porrá tört zabpehely,a kiszáradás miatt atomnyi só és szőlőcukor-hálistennek,lenyalogatják az újjamról.
Kaptak Bolust porrá törve,feloldva.
Mást nem merek adni nekik,nehogy ártson.
Van valami amit esetleg érdemes megpróbálni?
Mit ronthattam el?Mérges és szomorú vagyok miattuk.Doki itt a közelben azt mondta,annyira picik,igazából nem tud velük mit kezdeni :x :cry:
Valakinek hasonló tapasztalata van?Ötlet?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 15:32 
Ismerős arc

Szia!
Én a helyedben még ezek mellé adnék nekik Laktifermet, vagy Bio-lapist, és esetleg Immunovetet, bár az egy ilyen gyors betegségnél talán nem sokat segít, de azért megpróbálnám, hátha, legalább az étvágyat mindenképpen fokozza...
Jobbulást a piciknek!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára polly 2010.01.31. 15:37-kor.

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 15:35 
Ismerős arc

Ja, és még az jutott eszembe, hogy a kígyóuborka és a paprika, (esetleg a paradicsom) is okoz néha olyasmi mérgezést, mint a saláta sajnos. :(

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 16:47 
Megszállott

Szia!

Köszi a tippet,Laktifermet próbálom.Reggelre 2 pici sajnos nem élt,a másik kettő is ramatyul néz ki.
A doki szerint lehet a lemaradottságuk miatt gyengébb az immunrendszerük,mert a mamának kevés volt a teje,és elég hamar enni kezdtek,míg inkább több tej kellett volna nekik.
Ami érdekes:a többiek szerinte is teljesen egészséges,fürge,jó étvágyú,szépen fejlett vakarcsok.
Igaz ez a mama nem szabályozta az alomlétszámot,a többiek 1 vagy több kicsit mindíg kiszanálnak.Lehet hogy mivel itt a gyengék is megmaradtak,most jött ki rajtuk a problémájuk.
Kaptak port,amit feloldva kell velük itatni,fiziológiás,bélflórát szabályozó,vitaminos.Mást ő se tudott mondani,mint hogy ez már a természeten múlik sajnos.
Pár grammos vakarcskákkal sokat nem lehet tenni ebben az esetben :-( .
A többiekkel is kell itatnom pár napig két féle port,biztos ami biztos alapon,immunerősítőnek.
Bár ők két pofára falják az életet :-) /lekopogva!/

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.31. 16:49 
Megszállott

polly: Ja, és még az jutott eszembe, hogy a kígyóuborka és a paprika, (esetleg a paradicsom) is okoz néha olyasmi mérgezést, mint a saláta sajnos. :(

Lehetséges...bár ubit igen ritkán kapnak,és akkor is csak kevéskét igyekszem adni,salátát pedig nem is veszek boltit,magunknak se nagyon,épp a vegyszerek miatt.
Sajnos ma már semmiben nem bízhat az ember amit boltban vesz. :(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 10:46 
Megszállott

Hála istennek,megúsztuk a nagyobb bajt.Állatkáim makk egészségesnek lettek nyílvánítva!
A két legkisebb höribaba sajnos nem maradt életben :-(
De mostmár biztos,hogy velük volt valami hiba,nem betegség okozta.Lemaradottak voltak amúgy is,a pocijukban nem volt valami rendben,ami a szilárd kajára állásnál elő is jött,nem bírta a pocijuk az új fajta élelmet feldolgozni,ettől volt a hasmanés.A fogukat pedig azért rágták,mert hiába ettek,éheztek :-(.
A másik két kisebb összekapta magát,falják az életet-meg bármit ami kajaszagú :-)-persze csak óvatosan.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 11:24 
Rodentológus

Sziasztok!
Kedves Moonlight!

Tudom, hogy ez nem törpehöris topik, de hasonló gonddal szembesültem, mivel tegnap vettem észre, hogy dzsungi Szotyikámnak bár még nincs hasmenése, de lágyabb a széklete és eléggé bűzös is. Dokinéni azt mondta réti szénát adjak neki, zöldféléket ne. Kamillát itattam vele és megmosom a kis possikáját is. Szóval mit tehetnék még emellett addig, amíg a ma délutáni rendelésre elviszem a doktornőhöz.

Nagyon aggódom és hálás volnék a tapasztalataidért.

Bemásolom a Törpésbe is.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 14:54 
Megszállott

N-Kara: Sziasztok!
Kedves Moonlight!

Tudom, hogy ez nem törpehöris topik, de hasonló gonddal szembesültem, mivel tegnap vettem észre, hogy dzsungi Szotyikámnak bár még nincs hasmenése, de lágyabb a széklete és eléggé bűzös is. Dokinéni azt mondta réti szénát adjak neki, zöldféléket ne. Kamillát itattam vele és megmosom a kis possikáját is. Szóval mit tehetnék még emellett addig, amíg a ma délutáni rendelésre elviszem a doktornőhöz.

Nagyon aggódom és hálás volnék a tapasztalataidért.

Bemásolom a Törpésbe is.

Szia!

Itt mondjuk nem volt bűzös a dolog,szerencsére...
Zabpelyhet adhatsz neki,Más magkeveréet szerintem ne nagyon.
Én Bolust törtem porrá és azt kapták feloldva.A 14 kicsi kapott egy egészet.Szerintem olyan 1/8 tablettát meg lehet próbálni.
A kamillatea jó mindenképp,próbáld sokat itatni,nehogy kiszáradjon szegény.Ha van vitaminod,Immunoveted esetleg,mehet neki az is.
Zöldfélét nekem is azt mondták,ne kapjanak pár napig.
Jobbulást a picúrnak!
Majd írj ha voltatok dokinál.
Szerintem nem lesz nagyobb gond,erős kis állatkák :-)

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 15:02 
Rodentológus

Köszönöm Kedves Moonlight!

Nem tudtam, hogy a Bolust oldatban kell adni, ezért összetörtem és belekevertam olyan magkeverékbe, amiben van puffasztott rizs, zabpehely és lenmag. Gondoltam, hogy így rágcsa közben eszik belőle. Istenem , hogy milyen tapasztalatlan is vagyok. Kamillát úgy adtam neki, hogy cseppentővel a szájába csöpögtettem és meg is itta kis lelkem. Olyan megadóan tűri, hogy mosogassam a kis popsiját, mintha tudná, hogy ez jó neki.

Egy órája beszéltem a fiammal, ő van otthon, a helyzet változatlan, ezért kértem, hogy tegye ki a petboxba (elkülöníteni), mert attól félek, hogy Pamacs is elkapja, már ha fertőző volna a dolog. Lemosta, megtörölgette, mert ő is nagyon aggódik.

Azonnal írok, ha a dokinénitól megjövünk.

Mégegyszer köszönöm. :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 15:26 
Megszállott

N-Kara: Köszönöm Kedves Moonlight!

Nem tudtam, hogy a Bolust oldatban kell adni, ezért összetörtem és belekevertam olyan magkeverékbe, amiben van puffasztott rizs, zabpehely és lenmag. Gondoltam, hogy így rágcsa közben eszik belőle. Istenem , hogy milyen tapasztalatlan is vagyok. Kamillát úgy adtam neki, hogy cseppentővel a szájába csöpögtettem és meg is itta kis lelkem. Olyan megadóan tűri, hogy mosogassam a kis popsiját, mintha tudná, hogy ez jó neki.

Egy órája beszéltem a fiammal, ő van otthon, a helyzet változatlan, ezért kértem, hogy tegye ki a petboxba (elkülöníteni), mert attól félek, hogy Pamacs is elkapja, már ha fertőző volna a dolog. Lemosta, megtörölgette, mert ő is nagyon aggódik.

Azonnal írok, ha a dokinénitól megjövünk.

Mégegyszer köszönöm. :SRCE

Szia!

Nem,nem kell a Bolust oldatban adni,én azért adtam úgy,hogy biztosan lejusson,ne tudják kiválogatni.Mert nagyon fifikásak ám :-)
Elkülöníteni szerintem mindenképp hasznos,főleg míg nem tudjátok mi is a baj-erre nem is godoltam,látod,hogy társakkal van ....
A vitaminkúra és Immunovet mehet a többieknek is,ha fertőző a dolog,jót tesz az immunrendszerüknek,nehezebben kapják el.
Olajos magvat ne adjatok neki,a zabpehely,pufirizs az jó mindenképp a pocijának.
Remélem nem komoly a dolog,és örülök ha segítettem-bár ezek csak saját tapasztalatok.
Én inkább kutyában vagyok gyakorlottabb,bár hörik is vannak már 6 éve-most épp 16-an :-).

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 16:03 
Rodentológus

Lenmagot azért adtam neki, mert állítólag nagyon sok folyadékot magába tud szívni, vagyis hasfogó hatása van.
Azt az Immunovet dolgot hol lehet kapni, vagy esetleg a dokinéni is tud ilyet adni? Hm, ez költői kérdés volt, mert úgyis kiderül, hogy ő milyen terápiát javasol. Szerintem kapni fog szurit, csak már lenne jobban.

A férjem teljesen el van keseredve, hogy mi lesz vele.
Na jó, majd írok, ha már konkrétumot tudok.

Abban bízom, hogy nagy túlélők és hogy akar még élni, hiszen alig múlt egy éves. :-(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 20:31 
Rodentológus

Kedves Moonlight!

Voltunk dokinál, kapott antibiotikumos szurit és orálisan is kapott a szerből. A székletmintát kitenyésztik, e-mailon küldik meg az eredményt. Sokat fogyott szegénykém, kereken 1 dkg-ot, most 64 gr. Kb. fél órája itattam meg pipettából kamillateával, kaptunk immunovet port tasakban, ezt kell adni neki. Ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy ezt a szert miként lehet még alkalmazni és egyáltalán milyen hatása van?

Egyébként élénk, de időnként nyafog és bebújik az alomba, szerintem lehetnek hasi fájdalmai, bár a vizsgálaton puha volt a pocija.

Azt hiszem velünk alszik az éjjel is.
Remélem megússzuk ezt a története is.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 21:25 
Megszállott

N-Kara: Kedves Moonlight!

Voltunk dokinál, kapott antibiotikumos szurit és orálisan is kapott a szerből. A székletmintát kitenyésztik, e-mailon küldik meg az eredményt. Sokat fogyott szegénykém, kereken 1 dkg-ot, most 64 gr. Kb. fél órája itattam meg pipettából kamillateával, kaptunk immunovet port tasakban, ezt kell adni neki. Ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy ezt a szert miként lehet még alkalmazni és egyáltalán milyen hatása van?

Egyébként élénk, de időnként nyafog és bebújik az alomba, szerintem lehetnek hasi fájdalmai, bár a vizsgálaton puha volt a pocija.

Azt hiszem velünk alszik az éjjel is.
Remélem megússzuk ezt a története is.

Szia!

Az Immunovet egy immunerősítő szer,a szervezet öngyógyítását támogatja.
Legegyszerűbb feloldva megitatni,így ellenőrizhető hogy elfogyasztja-e a megfelelő mennyiséget.
Gyakori itatásra érdemes nagyon ügyelni.Rengeteget fogyott,mennyi idő alatt ment le róla ez a súly?
Figyeld eszik-e eleget,ha nem ,esetleg szőlőcukrot is lehetne neki keverni a kamillateába,betegen a kis testük sok energiát használ fel.
A pocija tényleg fájhat ha nyafog,esetleg megpróbálhatsz nem túl meleg! vízzel töltött lapos üveget a vackához betenni,az én öreg (2 éves) bélgyulladásos hörim örömmel rákuporodott,és olyankor nem sírdogált-gondolom jó volt a pocijának.
Hála istennek ilyen gondom már rég volt-1,5 éve kb.,akkor is Pocak korából adódott a dolog leginkább.Ő így még 2 hónapot nyert,bár összeszakadt nagyon,4-5 nap után már jól nézett ki megint.
Szurkolok nektek!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 11:28 
Rodentológus

Sziasztok!

Ma reggel ismét orvosnál kezdtük a napot, mert a bal oldali pofazacskó körül kb. egy cseresznye nagyságű, a bőre alatt jól mozgatható képletet találtunk. A doktornő már tegnap este is észlelte, de nem tudta eldönteni, hogy magvak vagy esetleg valami más. Ma reggel a dokibá azt mondta, hogy ez nem a pofazacskóban van, hanem a bőre alatt és daganatra gyanakszik. Mikor mintát vett belőle tűvel, csak a szúrás helye vérzett egy nagyon kicsit, váladék nem ürült belőle. Véleményem szerint olyan, mint egy száraz zsírcsomó.
Hát erre a kétoldali hideglelés jött rám, sírva is fakadtam, mert nagyon megijedtem, hogy ez esetlen végzetes is lehet. A doki nagyon megértő volt, mert ez szerinte egy gazditól teljesen normális reakció.
Kapott 5 ml infuziót, vitamint, antibiotikumot és valami immunerősítőt a bőre alá. Mivel enni nem tud, de nagyon éhes picurom (szinte ráveti magát a kajára, de nem tudja megenni), azt tanácsolta a doki, hogy pépes zöldséges bébiételt próbáljak meg jó hígan fecskendőből adni neki, mert inni iszik pipettából adtam neki kamillateát és meg is itta.
Elkülönítőben hagytam, nehogy Pamacs rátámadjon. A fiam ránéz napközben. Holnapra eldől, hogy daganat-e vagy másról van szó. Újabb székletmintát kellene produkálnunk, mert kevés volt a tegnapi, de nem tudom lesz-e, ha nem tud enni a kicsikém.
Egyelőre nincs más számomra, csak a reménykedés és a végtelen aggódás. Szorítsatok nekem, nekünk.
:-( :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 11:52 
Rodentológus

N-Kara: Sziasztok!
Egyelőre nincs más számomra, csak a reménykedés és a végtelen aggódás. Szorítsatok nekem, nekünk.
:-( :cry:

Átérzem :-( Kitartás

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 09:25 
Rodentológus

Kedves Moonlight és a többiek!

Hálás vagyok, hogy benéztél. Tegnap óta óriási a javulás, már ott tartunk, hogy Szotyika terrorizálja Pamacsot, főleg, ha kajáról van szó, de most neki minden megengedett. Úgy akadályozzuk meg őket a komoly szumózástól, hogy ráfújúnk és így abbahagyja Szotyi a bírkózást.
Szóval tegnap óta annyit haladtunk előre, hogy ma már szilárd volt a széklete, bár még zöldes, de szagtalan és határozottan egyben van. Mostmár mindent eszik, de a pürék, a Lactivos tejföl és a natúr édes activia nagyon jól fogy. Betadint felitatom a bőréről csak amikor tisztálkodik lenyalogat belőle minimálisat, viszont nagyon kiszárítja a bőrét, ahol leborotválta a doki a biopszia miatt. Ezért sima glycerines-aloés kézkrémmel nagyon vékonyan kenegetem, mostmár nem olyan pergamenszerű.

Szegénykém olyan vékonyka, de olyan életerő van benne, hogy csodálom érte.

Mivel sokat fogyott nagyon fázós, ezért a házikókba (3 is van nekik) dupla réteg vattát tettem, alulra és felülre is, hogy jól be tudjon bújni. Majdcsak összeszedi magát, és meghízik a versenysúlyára,akkor nem fog fázni drága kis picurkám.

Mindenkinek szeretném megköszönni, hogy együttérzett és drukkolt nekünk és küldtétek a szeretet energiákat és valójában azért írtam le a történteket, hogyha valaki hasonló helyzetbe kerül, már tudja, hogy kezelje a dolgokat.

És köszönöm, hogy figyelemmel kísértétek az állapota változásait is. Üdv:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.14. 09:01 
Rodentológus

Mazsolám nyakán az álla alatti részen egy kb. 5 forintos területen megkopaszodott. Mivel aggódtam amiatt, hogy esetleg gombás fertőzés eredménye, ezért bekentem a területet Betadinnal fültisztító pálcika segítségével. Úgy tűnik, hogy helytálló volt a feltételezésem, mert úgy láttam megjelentek a piheszőrök, vagyis pótlódni látszik.

Valakinek volt már hasonló tapasztalata?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.14. 09:03 
Rodentológus

Köszi a segítséget! :KISS

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.14. 09:05 
Rendvédelmi Szerv

Állattartói státusz: Tenyésztő
N-Kara: Mazsolám nyakán az álla alatti részen egy kb. 5 forintos területen megkopaszodott. Mivel aggódtam amiatt, hogy esetleg gombás fertőzés eredménye, ezért bekentem a területet Betadinnal fültisztító pálcika segítségével. Úgy tűnik, hogy helytálló volt a feltételezésem, mert úgy láttam megjelentek a piheszőrök, vagyis pótlódni látszik.

Valakinek volt már hasonló tapasztalata?

nekem is gomba jutna eszembe akkor szokott kerek foltban hullni a szőr :( de ölök, hogy sikerült elkapni az elején, mert ha nő vissza a szőr akkor jóó :)

Ricanta
http://ricanta.gportal.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.04.14. 09:06 
Rendvédelmi Szerv

N-Kara: Köszi a segítséget! :KISS

ez off, de szívesen ;)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.05.31. 13:42 
Rodentológus

Sziasztok!

Baj van ............., remélem nem olyan nagy, de mégis baj!

Tegnap délután Mazsolánk nagyon rosszul lett, de csak este jöttünk rá, hogy a házikóból kiszűrődő 2-3 másodperces időnként jelentkező erőteljes nyögdécselő hangok nem egy rossz álomnak köszönhetők, hanem nagy bajt jelentenek.
Este fél 9 magasságában kijött a házikójából és a ketrec sarkában hangosan nyöszörgött. Tudtam, hogy az Ebcsont rendelőben vasárnap este 8-ig van rendelés, ügyelet, de azért megpróbáltam felhívni a doktornőt, szerencsére még ott volt, úgyhogy fogadott bennünket. Na ezért is nagyon tisztelem őket.

A vizsgálat szerint felfúvódott a pocija, kapott No-spát és ketofent. Simiztük a hasiját, egy kicsit jobb lett az állapota, az éjszaka viszonylag nyugodtan telt, de reggel a párom visszavitte a rendelőbe, ahol a férfi doki szerint (és szerintem is) inkább valamiféle fertőzésről van szó, mert rettenetesen csapzott a nyakán a szőr és olyan, mintha nyáladzana és nem kapna rendesen levegőt.

Kapott antibiotikumot és infuziót, most jobban van kicsit. Enni nem nagyon tud, pedig próbálgatna, de úgy látszik, mintha a szája fájna neki. Nagyon rossz látni, hogy mennyire szenved szegénykém, de nagyon remélem, hogy túl lesz rajta hamarosan.

Holnap délután ismét egy infuziós kúra, no meg a „szokásos” bébiétel, probiotikumos joghurtok, stb.

Valakinek volt már hasonló esete?
Mi a véleményetek?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.05.31. 13:52 
Rendvédelmi Szerv

ejhaj ez nem jóóóó :(( de mi lehetett a kiváltó ok, mitől lett ilyen rosszul, remélem hamar új erőre kap és jobban lesz :$ a doki tényleg nagyon rendes :)

Ricanta

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.05.31. 14:00 
Rodentológus

Kedves Ricanta!

Ha én azt tudnám, akkor sokkal okosabb volnék.
Amíg a puffadás volt a diagnózis, arra gondoltam, hogy a cseresznye is lehetett az ok, de abból is csak kostolgatott.
Egyébként semmi mást nem evett, mint egyébként szokott.

Ezért gondoltam én arra, hogy ez inkább valami fertőzés lehet, még akkor is, ha felpuffadt a pocija. A széklete szilárd, de enni nem nagyon tud.

Abban bízom, hogy a 23 dkg-ja "elegendő" lesz a betegség legyőzésére.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.05.31. 14:11 
Rendvédelmi Szerv

N-Kara: Kedves Ricanta!

Ha én azt tudnám, akkor sokkal okosabb volnék.
Amíg a puffadás volt a diagnózis, arra gondoltam, hogy a cseresznye is lehetett az ok, de abból is csak kostolgatott.
Egyébként semmi mást nem evett, mint egyébként szokott.

Ezért gondoltam én arra, hogy ez inkább valami fertőzés lehet, még akkor is, ha felpuffadt a pocija. A széklete szilárd, de enni nem nagyon tud.

Abban bízom, hogy a 23 dkg-ja "elegendő" lesz a betegség legyőzésére.

hmm...én is remélem, erős "kis" hörmögő ő, menni fog ;)
fogával esetleg valami az is lehet nyáladzás oka és a nem evésé :$

Ricanta

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 265 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatok Világa » Szíriai aranyhörcsög

A fórumot jelenleg 1 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.