Bejelentkezés

GyIK és Szabályzat Keresés Taglista Aktív témák Megválaszolatlanok Új hozzászólások
Új képek Legjobb értékelés Legtöbbet nézett Saját album Vezérlőpult Kép feltöltése
Profil szerkesztése Profilkép módosítása Privát üzenetek Saját hozzászólásaim Kapcsolatfelvétel
Ismeretető Kép feltöltése Nevezés Szavazás Eredményhírdetés
Szépségverseny nevezés 2010 szeptember | Szépségverseny eredmények 2010 augusztus

Új téma nyitása Hozzászólás a témához

Fórum: Törpehörcsögök Téma: Betegség - Ápolás

Szerző Üzenet
Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.01.23. 22:28 
Rodentológus

Állattartói státusz: Gazdi
Kisállat: Macska
Szegényke! :(

Szotyikának meg most a szemén jött ki valami. Borogatom kamillával, az előző hörimnek is volt olyan öregkorában, és attól elmúlt. Aztán megyünk doktorbácsihoz is valamikor most már.

Vissza a tetejére
Offline Profil My Fotóalbum E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.02. 11:27 
Rodentológus

Kisállat: Hörcsög
Sziasztok!

Aki tud segítsen lécci, mivel az alábbi gonddal szembesültem. Tegnap vettem észre, hogy Szotyikámnak bár még nincs hasmenése, de lágyabb a széklete és eléggé bűzös is. Dokinéni azt mondta réti szénát adjak neki, zöldféléket ne. Kamillát itattam vele és megmosom a kis possikáját is. Szóval mit tehetnék még emellett addig, amíg a ma délutáni rendelésre elviszem a doktornőhöz.

Nagyon aggódom és hálás volnék a tapasztalataitokért.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 12:35 
Rodentológus

Sziasztok!

Ma reggel ismét orvosnál kezdtük a napot, mert a bal oldali pofazacskó körül kb. egy cseresznye nagyságű, a bőre alatt jól mozgatható képletet találtunk. A doktornő már tegnap este is észlelte, de nem tudta eldönteni, hogy magvak vagy esetleg valami más. Ma reggel a dokibá azt mondta, hogy ez nem a pofazacskóban van, hanem a bőre alatt és daganatra gyanakszik. Mikor mintát vett belőle tűvel, csak a szúrás helye vérzett egy nagyon kicsit, váladék nem ürült belőle. Véleményem szerint olyan, mint egy száraz zsírcsomó.
Hát erre a kétoldali hideglelés jött rám, sírva is fakadtam, mert nagyon megijedtem, hogy ez esetleg végzetes is lehet. A doki nagyon megértő volt, mert ez szerinte egy gazditól teljesen normális reakció.
Kapott 5 ml infuziót, vitamint, antibiotikumot és valami immunerősítőt a bőre alá. Mivel enni nem tud, de nagyon éhes a kis picurom (szinte ráveti magát a kajára, de nem tudja megenni), azt tanácsolta a doki, hogy pépes zöldséges bébiételt próbáljak meg jó hígan fecskendőből adni neki, mert inni iszik pipettából adtam neki kamillateát és meg is itta.
Elkülönítőben hagytam, nehogy Pamacs rátámadjon. A fiam ránéz napközben. Holnapra eldől, hogy daganat-e vagy másról van szó. Újabb székletmintát kellene produkálnunk, mert kevés volt a tegnapi, de nem tudom lesz-e, ha nem tud enni a kicsikém.
Egyelőre nincs más számomra, csak a reménykedés és a végtelen aggódás. Szorítsatok nekem, nekünk.

:roll: :roll: :roll:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 14:07 
Megszállott

Nagyon drukkolok hogy ne legyen nagy baj! :SRCE A bébiétel tuti működni fog, egyszer én is ezen neveltem kisegereket, hetekig, imádták. Hajrá!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 14:21 
Rodentológus

10 perce beszéltem a fiammal, szerinte elég ramaty állapotban van Szotyikám, de próbál enni, inni.
A cukros víz nem vált be, nem akarja elfogadni, ezért marad a kamillatea. Esetleg tudtok még valamit javasolni ezen kívül?

Rémes lelkiállapotban vagyunk, iszonyúan félek attól, hogy nem éri meg a reggelt. A férjem azt mondta, hogyha nagyon szenved, inkább elviszi az orvoshoz, hogy békében mehessen el.
Segítsetek kérlek, hogy szokás elbúcsúzni, eltemetni egy ilyen drágaságot? :cry: :cry: :cry:
Még nem akarok a legrosszabbra gondolni, de muszály.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.03. 18:12 
Rodentológus

Nagyon rosszul van Szotyikám, csapzott a bundikája, langyos vízzel lemostam, megszárogattam és egy régi fogkefével átfésülgettem óvatosan. Kicsit erőre kapott, még a futókereket is hajtotta kicsit. Nyalogatott kevés sütötökpürét és ivott cukros kamillateát.
Széklete szilárdulni látszik, de az a daganat nagyon zavarja, vagy talán fáj is neki, mert állandóan "le akarja dörzsölni" magáról.

Most beraktam a nagy ketrecbe, körbeszaladt, belefúrta magát a forgácsba, és beszaladt a faházikóba. Talán pihen vagy alszik. Kértem, hogy ne hagyjon itt engem, ha már ő választott ki engem, akkor miért hagy el.

Ha a reggelt megéri boldog leszek, talán a világon a legboldogabb, de illúzióim nincsenek csak könnyeim millió számra.

Amikor rám néz, a világ összeg bölcsessége tükröződik belőle, mintha azt mondaná, köszönöm neked és ne félj.

Én is ezt üzenem neki. :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 09:24 
Rodentológus

Éjjel fél háromkor megitattam és megetettem a picurkámat. A fecskendőből 3 x 0,4 ml cukros kamillateát megivott (nagyon szomjas volt) és 2 x 0,4 ml sütőtökpürét is evett-nyalogatott. Aztán lemostam a popsikáját, mert pisis-kakis volt, megszárogattam, kicsit megmasszíroztam a fogkefével a hátát, megfésülgettem a bundikáját, úgy láttam nagyon jólesik neki. Mintha erőre kapott volna, szeretném hinni, hogy nem adja fel. Visszatettem a ketrecbe, a sarokba futott és elkezdte tisztogatni magát, nagyon jó jel!!! Hajtotta a futókereket kicsit, körbeszaladt-szimatolt, majd bebújt a vattával kibélelt faházikójába. Kb. fél órát voltam vele. Reggel fél hatkor előjött, szemmel láthatóan jobban volt, ivott és evett keveset, nem annyit mint éjjel. Majd ismét bundatisztogatás és alvás.

Nagyon remélem, hogy este megtudjuk mi a baj és mik a kilátások. Nagyon aggódom érte és a családom is nagyon aggódik.

Húgom biztatott, hogy az ő robija sokkal rosszabb állapotban volt mégis túlélte a betegséget. Ezért nagyon bízom abban, hogy Szotyikám is túléli.

Imádkozzatok érte, kérlek! :cry:

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 12:18 
Rágcsafüggő

Állattartói státusz: Tenyésztő
Kisállat: Vegyes
Én szorítok, remélem meggyógyul!! :SRCE

http://dzshorik.freebase.hu/

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 13:12 
Rodentológus

Tíz perce beszéltem a fiammal, megitatta, megetette, de azt mondta annyira gyenge, hogy a fejét is alig tudja tartani.

A gyomrom akkora mint egy dió, és iszonyúan félek. A hugom azt mondta esetleg lehet, hogy a pofazacskójába vatta vagy szőr is beletapadhatott magvakkal együtt.

Csak azt nem tudom, hogy miért nem néztek már bele az orvosok, lehet, hogy már régen túl volna a szenvedésen és gyógyulgatna. De egyre csak rosszabbodik az állapota.

Mondjátok, hogy lehet ezen túllenni, ti hogy tudjátok feldolgozni a veszteséget? Meg lehet ezt egyáltalán szokni?
Na jó nem akarok temetni, talán még nincs itt az ideje.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.04. 20:56 
Rodentológus

Nagyon jó hírem van, már amennyire jónak lehet nevezni, de legalább tudjuk, hogy mivel állunk szemben.

Szóval a pofazacskójában összetömörödött magvak befertőződtek gomba és baktériummal.
Az adott antibiotikum kiírtotta a baktériumokat, a gombák ellen pedig jelenleg Lactiv kapszulából kiszedett és kamillateába kevert porral védekezünk.
A doktornő a bőrén keresztül folyadékot juttatott a pofazacsiba és a csomót szétmasszírozta annyira, hogy holnap megismételve a procedurát, talán ki tudja a picurom magától is nyomni magából. Ha nem, akkor masszírozni kell és apránként kinyomkodni.
Ilyen problémával kapcsolatban van valakinek tapasztalata esetleg?

Kapott még vitaminkoktélt és pedig főztem neki brokkolit krumplival és azt nagyon szívesen eszegeti. Nagyon akar élni az én kis picurkám én meg azt mondtam a JóIstennek, hogy szívesen odaadok az életemből egy évet, ha élhet a kicsikém. Nem bánom, ha nekem kevesebb jut, de ő éljen még ameddig csak lehet.

Szóval ezek történtek, éjjel felkelek hozzá ameddig csak szükséges.

Köszönöm azoknak, akik együttéreznek és éreztek velünk ezekben a nehéz órákban.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 20:17 
Rodentológus

Még jobb hírem van, a nap folyamán a picur kinyomta a pofazacskójába szorult "KÖRÖMNYI ALMAHÉJAT". Viszont a székletmintában is van gombaspóra, ezért még egy kicsit megyeget a hasa.
Doki azt mondta probiotikumot adjak neki. Nos, kapja a kamillateában az immunovetet, és Lactív kapszulából kiszedett, tejfölbe kevert probiotikumot és adhatok neki ilyen joghurtfélét (édes natur actimelt szereti a legjobban).

Kérem, hogy akinek van hasonló tapasztalata ossza meg velem, hogy segíthessek a picurkámon.
A főtt brokkolit és a főtt burgonyát szívesen eszi, eszegetné a magokat is, de úgy látom még nem megy neki annyira a ropogtatás, elszántan próbálkozik ugyan. Ma nem kapott semmit az orvostól, de holnap azért reggel elviszem a dokinőhöz is, hátha ő tud valami okosat mondani. Ő kérdezte meg azt a módszert is egy tapasztaltabb kollégájától, hogy kívülről a pofazacsiba fecskendezett folyadékkal meg lehet könnyíteni annak kiürülését és lám bevált. A sebhelyeket Betadinnal csepegtetem, ebből keveset le is nyalogatott, remélem nem árt neki.
Nagyon lefogyott szegénykém, de hihetetlen az élni akarása, talán érzi, hogy bele betegednék, ha elveszíteném, azért küzd ő is ennyire.

Pls segítsetek!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 20:19 
Rodentológus

Visszanéztem a beírásokat és szinte csak én írogatok, van itt valaki egyáltalán???? :( :STABRE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 21:23 
Rodentológus

Kisállat: Patkány
Szia!
Én itt vagyok, olvaslak (és szerintem még sokan mások is) csak nem voltam még ilyen helyzetben, semmi jó ötletem.Ezért inkább nem írok butaságot. :oops:
De nagyon drukkolok Nektek! :)

"...ha te nem volnál,érzéseim csak a régmúlt érzések árnyképei volnának..."

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 21:45 
Megszállott

szia! dehogynem, nyomon követem az eseményeket, és nagyon örülök, hogy megoldódott a probléma! nem is gondoltam volna, hogy így be tudnak ragadni a hamik a pofazacsiba. nagyon tanulságos. gyógyulást kívánok a kis Szotykosnak! :KISS

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.05. 23:42 
Megszállott

Szia!

Ma néztem be ide,én nem járok a törpés topikban,nincs törpém.Viszont mivel az aranyhörisbe nem írtál,és érdekelt mi van a picúrral,benéztem ide is.
Örülök hogy rendeződik a gond,jobbulást a kis vacaknak.
A joghurtba keverhetsz kávédarálón megdarált magvakat (búza,zabpehely,nyuszitáp...) ,kis búzacsírát,így a feltáplálást is megkezdheted.
A Betadint jobb lenne,ha nem nyalogatná le...szerintem.Bár ha fertőtlenítés után a javát leitatod egy papírtörlővel,minimális mennyiség marad.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.06. 20:07 
Rodentológus

Kedves Moonlight és a többiek!

Hálás vagyok, hogy benéztél. Tegnap óta óriási a javulás, már ott tartunk, hogy Szotyika terrorizálja Pamacsot, főleg, ha kajáról van szó, de most neki minden megengedett. Úgy akadályozzuk meg őket a komoly szumózástól, hogy ráfújúnk és így abbahagyja Szotyi a bírkózást.
Szóval tegnap óta annyit haladtunk előre, hogy ma már szilárd volt a széklete, bár még zöldes, de szagtalan és határozottan egyben van. Mostmár mindent eszik, de a pürék, a Lactivos tejföl és a natúr édes activia nagyon jól fogy. Betadint felitatom a bőréről csak amikor tisztálkodik lenyalogat belőle minimálisat, viszont nagyon kiszárítja a bőrét, ahol leborotválta a doki a biopszia miatt. Ezért sima glycerines-aloés kézkrémmel nagyon vékonyan kenegetem, mostmár nem olyan pergamenszerű.

Szegénykém olyan vékonyka, de olyan életerő van benne, hogy csodálom érte.

Mivel sokat fogyott nagyon fázós, ezért a házikókba (3 is van nekik) dupla réteg vattát tettem, alulra és felülre is, hogy jól be tudjon bújni. Majdcsak összeszedi magát, és meghízik a versenysúlyára,akkor nem fog fázni drága kis picurkám.

Mindenkinek szeretném megköszönni, hogy együttérzett és drukkolt nekünk és küldtétek a szeretet energiákat és valójában azért írtam le a történteket, hogyha valaki hasonló helyzetbe kerül, már tudja, hogy kezelje a dolgokat.

És köszönöm, hogy figyelemmel kísértétek az állapota változásait is. Üdv: :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.06. 22:53 
Rágcsa Ezredes

Hogy mik vannak... :shock: beragadtak a magok?? nem mondta a doki h mitől van ez? nem volt valamelyik túl nagy? De lényeg,hogy javul a csöpp,bizony,nagyon kitartóak ezek a picik,nem hagyják el magukat,mint az emberek egy kis náthától... nagyon szorítok nektek!!! Gyógyulj meg Szotyika :SRCE

Mókus nélkül lehet élni, de minek....? :(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.07. 09:33 
Rodentológus

N-Kara!

Nagyon örülök, hogy kezdi szépen rendbe szedni magát, és csak így tovább :)

Nagyon együtt érzek veled, mivel nekem is beteg most a fekete hörilányom :(.

http://www.dwarfhamster.mindenkilapja.hu

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.07. 20:24 
Ismerős arc

Olyan rossz ilyeneket olvasni..szegény höri :'( :'(
Az én picúrom szerintem a végét járja...nagyon elgondolkoztam azon hogy elaltattatom :'( :'( :'(
szegénykémnek a daganat hol nagyobb lesz hol visszahúzódik kicsit, de már nincs szőr a pofiján:s és a szeme is fura emiatt neki..a másik meg ugye hályogos..azt vettem észre hogy nem tud inni, mert akárhányszor felakar állni inni eldől szegény és tök sokára kel fel..csak fekszik a hátán :'( :'(
nem tudom mi lenne a legjobb a doki azt mondta akkor tudja leszedni a daganatot, ha 2* akkora lesz...
nem tudom mi lenne neki a legjobb :'( :'( :'(

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 00:03 
Rágcsa Ezredes

pancsika88: Olyan rossz ilyeneket olvasni..szegény höri :'( :'(
Az én picúrom szerintem a végét járja...nagyon elgondolkoztam azon hogy elaltattatom :'( :'( :'(
szegénykémnek a daganat hol nagyobb lesz hol visszahúzódik kicsit, de már nincs szőr a pofiján:s és a szeme is fura emiatt neki..a másik meg ugye hályogos..azt vettem észre hogy nem tud inni, mert akárhányszor felakar állni inni eldől szegény és tök sokára kel fel..csak fekszik a hátán :'( :'(
nem tudom mi lenne a legjobb a doki azt mondta akkor tudja leszedni a daganatot, ha 2* akkora lesz...

ó istenem,ez annyira szomorú :-( hát jófej a doki,nem valószínű h megmarad a pici,mire 2x akkora lesz a daganat..ha már most ilyen rosszul van szegényke. Hát figyeld,hogy eszik-e rendesen,mert a hörmikéknek amíg van étvágyuk,addig akarnak élni..de ha már az imádott csemegéje se hozza lázba,akkor sajnos már nagyon szenvedhet. Baromi nehéz meghozni egy ilyen döntést...melyik dokinál jártatok? Talán érdemes megmutatni másik dokinak is. Ha elaltattatod,akkor jaj de lehet,hogy meggyógyulhatott volna. ha meg nem avatkozol be,akkor jaj,segíthettem volna megkönnyíteni a végét a kicsinek :( én biztos addig nem altattatnám el,amíg érdeklődést mutat az epres drops iránt ! szorítok nektek nagyon :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 01:21 
Ismerős arc

pancsika88: Olyan rossz ilyeneket olvasni..szegény höri :'( :'(

Szia!
Szerintem is mutasd meg másik dokinak, ez fura nagyon, hogy csak akkor tudja leszedni, ha kétszer ekkora lesz... Az Állatorvosi Egyetemen nagyon értenek hozzá, és gyakran műtenek höriket!
Jobbulást a pocoknak!!

Vissza a tetejére
Offline Profil E-mail küldése  

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 09:23 
Rodentológus

Pancsika!

Vegyél patikában fecskendőt és abból próbáld meg itatni és etetni, mert folyadék nélkül nagyon szenved szegény.
Én is azt mondom, hogy próbáld megoperáltatni, mert ha esélyt sem adsz neki a felépülésre, bánni fogod. Az altatásból, ha esetleg nem ébredne fel, akkor (ha már az elaltattatást fontolgatod!) legalább azzal vígasztalhatod magad, hogy megpróbáltátok. Így viszont csak a szenvedéseit hosszabbítod meg.

Alice!

Nem magok ragadtak be, hanem egy almahéj darab és ahhoz tapadtak még plusszban magvak.

Tegnap voltunk még kontrollon, mert van egy babnyi terület, ahol nincs szőre a picurkámnak a pofazacskóján, de nem ott, ahol leborotválták és megmutattam, hogy mitől lehet. Szerintem gombás fertőzés az is, bekentem neomycines-hydrocortisonos kenőccsel. A pirosság lehúzódott, de dokinéni azt mondta inkább ezzel ne kenjem,mert szteroid van benne, hanem neogranormont javasolt. Ettől viszont ismét pirosas lett, ezért átálltam a Halicar nevű homeopátiás kenőcsre, majd meglátjuk mi lesz az eredménye. Már úgy tűnik kezdi összeszedni magát a drágám, minhta már hízott volna egy kicsit, de még nem mertem lemérni, majd talán ma. Viszont még nem olyan, mint régen, nem rohan oda a ketrecajtóhoz, ha ott vagyok, mintha kicsit bizalmatlanná vált volna, de remélem ez csak átmeneti állapot a sok megpróbáltatás miatt. Viszont nagy kedvvel eszi a pépes cuccokat és már a magvakat is el tudja rágcsálni.

A bal lábacskáját nem tudja úgy használni, mint régen, a futókerékben három lábbal megpróbál futni több-kevesebb sikerrel, de rettentően elszánt és nem adja fel. Hála Istennek!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 15:23 
Rágcsa Ezredes

N-Kara: Nem magok ragadtak be, hanem egy almahéj darab és ahhoz tapadtak még plusszban magvak.

Már úgy tűnik kezdi összeszedni magát a drágám, minhta már hízott volna egy kicsit, de még nem mertem lemérni, majd talán ma. Viszont még nem olyan, mint régen, nem rohan oda a ketrecajtóhoz, ha ott vagyok, mintha kicsit bizalmatlanná vált volna, de remélem ez csak átmeneti állapot a sok megpróbáltatás miatt. Viszont nagy kedvvel eszi a pépes cuccokat és már a magvakat is el tudja rágcsálni.

A bal lábacskáját nem tudja úgy használni, mint régen, a futókerékben három lábbal megpróbál futni több-kevesebb sikerrel, de rettentően elszánt és nem adja fel. Hála Istennek!

húha..nálam mindig hámozva kapják az almát,mert úgyis mindig otthagyták a héját rohadni,akkor inkább meghámozom. gondoltam,a permet miatt jobb is így,de erre a veszélyre nem is gondoltam!!
Ja,most biztos meg van szeppenve a pici,megszokta,hogy valami szörnyű kínzókamrába viszed,így nyilván félős lett,és gondolom,azért sincs oda,hogy mindig valami büdössel összekened :-D de sok-sok szeretgetéssel és a kedvenc csemegéivel hamar vissza fogd nyerni a bizalmát,kitartás!! Puszi a kis betegnek :SRCE

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 15:34 
Rodentológus

Drága Alice!

Ez az almahéj dolog úgy történt (ahogy megpróbáltuk rekonstruálni), hogy a férjem reggel készítette a zöldféléket nekik, ilyenkor kiengedjük őket, hogy a pulton szaladgáljanak addig. Szóval az almát ő is hámozva adja nekik, de a levágott héjak ugyebár addig az asztalon hevernek. Szotyikám pedig - gondoljuk mi! - jártában-keltében felkaphatott egy ilyen kisebb darabot.
Namármost a külső fényes fele rátapadhatott a pofazacskó oldalára és ugyebár onnan nagyon nehéz levarázsolni főleg, ha a nyelve a szájában van és nem a zacsiban. Mi emberek is járunk néha így, ezért tudjuk, hogy milyen nehéz valóban lepiszkálni.

Tanultunk a dologból, mert valójában nagyon necces volt. Nem kockáztatjuk meg mégegyszer, hogy bármelyiknek is baja eshessen.
De akármennyire is körültekintő az ember, mindig vannak véletlenek.
Picurkám olyan kis csepp lett, mint amikor elhoztuk Ricantáéktól, de akkor egy hónapos volt. De mindent elkövetünk,hogy hamar összeszedje magát. Olyan édes, amikor úgy alszanak Pamaccsal, hogy Szotyka ahogy tud ráfekszik, hogy melengesse, mert igen fázós lett szegénykém, főleg, hogy még kb. egy öt forintosnak megfelelő szőrfosztott terület is van a kis testén. Majd, ha lesz rajta kis zsírréteg, ez is megszűnik.

Csak megerősíteni tudom, hogy nem baj, ha egy höri kicsit duckos, mert ilyen esetben van miből lefogynia. Ha Szotyi a sztenderd súlyú lett volna, már nem lenne köztünk valószínűleg. De a 74 gr-ból tudott fogyni úgy, hogy nem került az életébe.

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 17:39 
Rágcsa Ezredes

jajj olyanok ezek a kis hörmögők,mint a kisbabák,mikor a mident szájbavevős korszakukat élik :-D
Az én mókuskám egyszer megtalálta a tampon fóliájának egy kis darabját,amit véletlenül a kuka mellé dobtam,és persze átlátszó,szóval nem tűnt fel. csak azt volt gyanús,hogy valami zizeg a szájában..aztán akkor jött az,hogy adodidederögtön???????fújjjjnemszabad,és halált megvető bátorsággal kiszedtem a vadállat szájából,Ő megsértődött,hogy elvettem a jó kis zizis játékát. asszem ki is nyírtam volna magam,ha miattam esett volna baja a kicsimnek!!!
jah az jutott eszembe,hogy a terrárium falához rakhatnátok valami melegítős tömlőt,hogy oda tudjon kucorodni. MOndjuk lehet,hogy Pamacs is elég fűtőtest neki :-D

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 22:43 
Rodentológus

Kedves Fórumozók!

Nagyon fontos, amit kérek tőletek.
Szotyikámnak - már előzőleg mondtam - kihullott a szőre a bal lábánál kb. 5 forintos területen. Közvetlen azalatt, ahol leborotválták a biopszia miatt. Én azt gondoltam,hogy gombás fertőzés következménye, de a dokinéni azt mondta, hogy neogranormonnal kenjem vagy betadinnal kezeljem. Nem lett jobb az állapota, és mostmár a feje mögött a tarkójánál is kezd folytonossági hiánya lenni egy csíkban kiritkult a szőre. Szerintem reggelre ott sem lesz neki.ű

Szóval véleményem szerint gombás a fertőzés oka. Olvastam, hogy esetleg canestennel lehetne kezelni, de ezügyben tanácstalan vagyok.

Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Kérem írja le, hogy mivel kezelhetném, mert, ha teljesen kihullik a szőre, akkor azt nem fogja túlélni szerintem.

És akkor én belehalok egy kicsit!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.08. 22:54 
Rágcsa Ezredes

húha,hát gombás fertőzéssel állatkánál nem találkoztam..és az nem baj,ha a canestent lenyalogatja???????? persze én csak laikus vagyok,de ha ilyen nagy a fertőzést,azt valahogy belülről kéne kiírtani.valami olyan cuccal,ami átmossa a kis szervezetét. Ha kihullik a szőre,akkor azért tudsz rajta segíteni,ha jó meleget csinálsz neki! odatolni a terkót a radiátorhoz közel,be lehet rakni neki meleg termoszt,meg még vagy 20 hörcsögöt,akikhez odabújhat :) szorítok továbbta is!!!! hajrá Szotyika!!!!!!!!

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.09. 08:45 
Rodentológus

Kedves Alice!

Én nem tudom, hogy az állatorvosok mennyire "bátrak", de engem momentán nem nagyon érdekel, hogy a kenőcs, amivel kenegetem Szotyka bőrét tartalmaz a natamycin és neomycin mellett hydrocortisont is, ami ugyebár szteroid tartalmú. Főleg azért nem, mert úgy látom, hogy használ neki.
Mivel alternatívát nem tud senki ajánlani én meg nem vagyok túlzottan jártas az állatorvoslástanban, jobb híján ezt találtam ki. És amennyit használok, nem olyan mennyiség, ami nagyon ártana. Ja és mégvalami, ha az én picurkám ettől jobban érzi magát, mert nem szenved a vakarózástól, akkor ez még mindig jobb megoldás, mintha hagynám hogy kínlódjon.
A neogranormon nem vált be, egyáltalán. Viszont ma energiát és időt nem kímélve keresni fogok valami olyan szert vagy megoldást, amivel végleg kiirthatom a gombát. Mert ez nem lehet más csak az!

Valami immunerősítőt vagy vitaminfélét tudnátok javasolni?

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.10. 17:35 
Rodentológus

Kisállat: Patkány
Szia!
Ezt kotortam elő neked a patis-betegséges részből:
"Calopet paszta: speciális, nem csupán vitaminpaszta, mely akár képes életben is tartani a görényt addig, amíg más táplálékot nem tud magához venni. Kiváló hizlalószer, de mivel elég laktató, előfordul, hogy más ételből feltűnően keveset eszik a görény, amíg ezt a pasztát kapja, ezért naponta egyszeri alkalmazása javasolt. Ha a görény semmi mást nem eszik, természetesen gyakrabban, kb. 4 óránként adagoljuk! Egészséges görényeknek felesleges adni, mivel nekik teljesen megfelelő a hagyományos, Gimpet vitaminpaszta, amely jóval olcsóbb is a Calopetnél."
De egyszer már írtam erről pont ide:
Calopet paszta,egy vitamin/immunerősítő paszta ami a beteg/legyengült állatoknak lehet adni, ha valamiért nagyon kimerült és enni sem tud/akar."A Calo-pet paszta koncentrált energiabevitelt tesz lehetővé étvágytalanság vagy betegség esetén, ugyanakkor javítja az étvágyat és így segíti a táplálék felvételét."
Szóval érdemes venni,általában nagyobb állatáruházakban(pl: Fresi) állatpatikákban megtalálod. ;-)
Gyógyuljatok meg minénél hamarabb! :)

"...ha te nem volnál,érzéseim csak a régmúlt érzések árnyképei volnának..."

Vissza a tetejére

Téma: Re: Betegség - Ápolás   Hozzászólás Elküldve: 2010.02.15. 10:30 
Rodentológus

Na így néz ki most Szotyikám!!! Azért nem élesek a képek, mert ez a kis örökmozgó egy pillanatra sem volt hajlandó modellt állni. :D

Mostmár láthatjátok, mivel is álltunk szemben!
Szotyi beteg3.JPG
[ 36.6 KiB | Megtekintve 49 alkalommal. ]
Szotyi beteg2.JPG
[ 46.17 KiB | Megtekintve 49 alkalommal. ]
Szotyi beteg1.JPG
[ 35.63 KiB | Megtekintve 49 alkalommal. ]
Szotyi beteg.JPG
[ 38.47 KiB | Megtekintve 49 alkalommal. ]

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 486 hozzászólás ]  Moderátori vezérlőpult

Fórum kezdőlap » Állatok Világa » Törpehörcsögök

A fórumot jelenleg 1 vendég böngészi.

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk Facebook-on! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Csatlakozz hozzánk iWiW-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket RSS-en! Kövess minket RSS-en!
Fejlesztette: 2010 (c) phpBB Group, 2010 (c) CoreSTAT Bt.